Боксовата гала вечер в София, която организират Кубрат и Тервел

...
Боксовата гала вечер в София, която организират Кубрат и Тервел
Коментари Харесай

Време е за „Мила Родино!“, време е за бокс! – Кобрата и Тервел излизат за победи за България

Боксовата церемония вечер в София, която провеждат Кубрат и Тервел Пулеви, е през днешния ден в зала „ Арена София “ и стартира в 19:00 часа, като включва осем борби с присъединяване на българи и на бойци от целия свят. Кулминацията на вечерта ще са боят на Тервел, който е последният български мъж, печелил орден на Олимпиада – през 2012 година на игрите в Лондон бронз в полутежка категория, както и „ черешката на тортата “ – борбата на Кубрат Пулев.

Съперник на по-малкия брат е Роли Ламбърт в полутежка категория. Българинът тежи 90,6 кг, до момента в който камерунецът е с 1,6 кг по-тежък – 92,2 кг, сподели кантарът преди дуела. Ламбърт има 16 победи, 12 нокаута, 2 загуби и тъждество.

Съперник на Кубрат е украинският боксьор Ихор Шевадзуцкий, който е със 17,3 кг по-тежък от българина. Двамата ще се бият за интернационалната купа в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA). Шевадзутский, носещ прякора Хълк, има 11 победи, 9 нокаута, 1 загуба. Първоначално Кобрата трябваше да излезе за друга купа против Махмуд Чар, който обаче се контузи.

„ Това, че съм по-лек, в случай че го употребявам вярно, може да бъде плюс. Ако го употребявам погрешно, може да бъде минус, тъй че въпрос на тактика, на подготовка, на качества “, съобщи Кубрат след формалния кантар.

„ Почти всеки мач. Може би първите мачове, когато бяха тук в България. На младежи, на момчета. Тогава имаше предстартова тресчица. След това в националния тим първоначално, само че съм спокоен и се надявам да съм оптимално съсредоточен за мача. Да се приготвя чисто душевен, да бъда съсредоточен, тъй като публиката е супер прочувствена в България и някой път е нож с две остриета, тъй че може да даде сила, може в случай че съм прочувствен, да повлияе зле “.

Не разгадавам единствено на публиката, само че това е значимо. За мен това е голяма обич и аз постоянно откликвам по същия метод, дори двойно повече, колкото мога. Аз разгадавам на моята подготовка, опита, който имам. Разчитам на бързината, която имам “, добави Кобрата.

„ Няма най-велики. Всички сме мощни. Всички сме велики. Само човек би трябвало да повярва в себе си. Той е подобен съперник на Мануел Чар. Сходен жанр. Не разчита на индивидуален тежък удар. Файтър е, който умее да засреща, умее да комбинира, рисков съперник е.

WBA ни питаха какъв брой рунда ще е мачът. Съгласихме се и двата отбора. Няма някаква тактика зад това нещо. Аз съм подготвен и за 10, и за 12 “, приключи Кубрат Пулев.

Битките на братя Пулеви ще стартират в 22:00 ч. и ще бъдат излъчени директно по bTV.

Още 6 борби ще са част от церемония вечерта:
Ермин Сали – Слави Хараламбов
Керем Озмен – Марко Дмитрович
Венхан Хазири – Кирил Русинов
Милан Савич – Даниел Асенов
Ангел Адриан – Петър Драганов
Дерик Осазе – Джоел Джулио

Двукратният европейски първенец при мъжете Даниел Асенов ще направи своя дебют при експертите против сърбин.

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР