Боксов клуб Дунав-Русе“ получи дарение на стойност малко над 2400

...
Боксов клуб Дунав-Русе“ получи дарение на стойност малко над 2400
Коментари Харесай

Младежите от боксов клуб „Дунав-Русе“ получиха дарение

Боксов клуб „ Дунав-Русе “ получи подаяние на стойност малко над 2400 лв. от Сдружение „ Арената “, чийто шеф е Атанас Бойков.

Инициативата стана допустима и благодарене на поддръжката от заместител регионалния шеф Синан Хебибов. Той даде концепцията тъкмо този клуб да бъде подкрепят, защото към момента боксът не е задоволително известен и необятно практикуван измежду младежите. Освен това възпитаниците на клуба, както и техният треньор Айрин Исметов имат голям брой победи на професионалния кръг на републиканско, интернационалните, европейски и международни шампионати. Последната такава е от отиващата си към този момент седмица, когато Айрин дебютира като треньор, а Ерик Илиев се класира втори на Държавното персонално отборно състезание за юноши 15 – 16 години, част от купа „ България “. Надпреварата се организира в Козлодуй, като Ерик се е подготвял за надпреварата единствено към три месеца. В два следващи мача той победи „ Лъвовете “ от Петрич и първенеца от своята категория, който е от „ Кико “ София. Припомняме, че актуалният треньор Айрин Исметов бе и 15 години от 2002-а до 2017-а първенец на България в категориите от 38 до 64 кг. Той има общо 124 победи и е представял България в над 40 страни. „ Работя това, което обичам. Вярвам в качествата си и знам, че аз и момчетата ще успеем да покорим още доста върхове. “, разяснява Айрин. Мечтата му е за разширение на тима, който все още се състои от над 30 младежи сред 10 и 20 години и завоюване на от ден на ден нови трофеи. „ Талантливите деца са доста и ние сме длъжни да дадем всичко от себе си, с цел да съумеят и те. “, добави Исметов. Като главен приоритет си слага намирането и на нова зала, където тимът да може да тренира пълноценно и най-много непрекъснато. Сега клубът се обитава в постройката на СУ „ Йордан Йовков “, само че в нея се организират занятия и по доста други спортове. Сред тях са йога, канго джъмпс, а също и муай-тай. „ Благодаря на Мартин Маринов, който е притежател на залата, за изискванията, които ни даде. Без неговата помощ не бихме се справили. “, показа още Айрин Исметов.

Дарението за клуба включва боксов таймер, 14 чифта специфични кецове, както и 10 каски, като последните се чака да дойдат идната седмица. Те са обезпечени в съдействие с Тервел Пулев. Отделно с помощта на „ Фитнес храни “ е доставен и боксов чувал, който е отличен за преодоляване на техниката ъперкат, употребена в непосредствен пердах. Както стана ясно парите за дарението идват от Сдружение „ Арената “, от където в началото са обмисляли построяването на неповторима по рода си спортна площадка в Русе. Планирано е било тя да бъде от вид “Ninja Warrior ”, т.е. тя е щяла да включва най-различни спортни уреди от висок клас за дребни и огромни. Поради по-тромави и бюрократични процедури, планът най-малко на този стадий няма да се осъществя. Сдружението е и уредник на нашумялото през последните две години съревнование „ Арената “, на което хора от всякаква възраст, фенове на спорта, можеха да изпитат уменията си за устойчивост, сръчност, акуратност и баланс. През 2020-а конкуренцията притегли 21 души от всички краища на страната, а през 2021-а 24. Най-младият участник бе на 17, а най-възрастният на над 50. И при двете надпревари специфични посетители са били обичани риалити герои от „ Фермата “ и „ Игри на волята “ и с тяхна помощ и тази на спонсорите бяха събрани средствата. Сред гостите бяха Боби и Стоян от „ Фермата “ 6, Майора от „ Фермата “ 1, Краси Джунов от „ Фермата “ 5, Пламен Младенов и Веско Панчев от „ Игри на волята “ 1, Александър и Джералдин от „ Игри на волята “ 2. Тези познати лица от дребния екран посетиха Русе по покана на екипа на „ Арената “. Дали и тази година надпреварата ще се организира, към момента не е решено. Едно обаче е несъмнено – със събраните пари от двете „ Арени “ ще продължат да се финансират младежи за участия в надпревари, тренировки, а също ще бъде закупена и екипировка.

Момчетата и девойките от боксов клуб „ Дунав “ не престават да упражняват и в този миг. През март ще вземат участие на особено съревнование за възпитаници, а през април за юноши. Следващата седмица пък отпътуват за Пловдив, където ще вземат участие на републиканското съревнование за младежи 17 – 18 години. Там ще се включат шест момчета, като всяко от тях ще бъде в друга категория от до 51 до над 92 кг. Ноември месец предходната година Айрин Исметов бе отличен с грамота на регионалния шеф за повсеместен принос в развиването на боксовия спорт в Русе и района. „ Много сме признателни – предавате религия и смисъл на работата ни, мотивирате ни да бъдем все по този начин сполучливи. “, споделиха младежите от клуба. „ Бъдете упорити и непрекъснати – всеки труд се възнаграждава. Вярвайте в себе си и нещата ще се случат. Дори нещо да не се получи от първия път, не спирайте да пробвате. Вие сте първенци – бъдете горди, направете треньора си още по-горд, както и всички нас. “, съобщи Атанас Бойков. От своя страна заместител регионалният шеф Синан Хебибов бе безапелационен, че с изключение на здраве, спортът калява характерите и ни приготвя за по-лесно справяне с провокациите на живота. „ Вярвам ви и ви благодаря по тази причина, че ни карате да се усещаме горди русенци и българи. Имате моята поддръжка, разчитайте на мен! Вие сте изключителни младежи, които могат да бъдат единствено образец за страната ни. “, показа още Хебибов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР