Боксът направи решителна крачка към отпадането си от олимпийската програма.

...
Боксът направи решителна крачка към отпадането си от олимпийската програма.
Коментари Харесай

Боксът със самоубийствено решение, запази руснак за президент

Боксът направи решителна крачка към отпадането си от олимпийската стратегия. На изключителния конгрес в Ереван 106 делегати отхвърлиха да има нови избори за президент на интернационалната федерация и по този начин руснакът Умар Кремльов резервира поста си. 36 бяха срещу.

Кремльов бе определен на конгрес в Истанбул при започване на годината, който обаче бе изопачен. Тогава кандидатът за поста Борис ван дер Форст бе разгласен за нелегитимен и руснакът остана единствен кандидат. След това нидерландецът завоюва делото в Арбитражния съд по спорта в Лозана и всички одобриха, че би трябвало да има нов избор, откакто предния е изопачен.

Водещите страни в спорта като Съединени американски щати, Франция и Англия се оповестиха за ново гласоподаване, което да извърши желанията на МОК, само че това не се случи.

МОК към този момент отстрани интернационалната федерация от провеждането на шампионата в Париж през 2024 година Сега се чака да изключи спорта дефинитивно от програмата за Лос Анджелис през 2028 година

Повечето интернационалните федерации отстраниха руснаците от бордовете си след войната в Украйна. Боксът обаче твърдо резервира Кремльов, който е един от най-близките до Владимир Путин и има много противоречиво минало. Той е чест посетител в България, като за последно бе на шампионата " Странджа " и даже бе признат от спортния министър по това време Радостин Василев.

От МОК оповестиха, че готвят особено мнение след решенията на конгреса.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР