Боксът е тежък спорт. За него се изисква както здраво

...
Боксът е тежък спорт. За него се изисква както здраво
Коментари Харесай

Повярва ли българинът на Кубрат Пулев?

Боксът е тежък спорт. За него се изисква както крепко тяло, по този начин и психическа резистентност. Да си измежду най-хубавите в света е достижение, което малко на брой са успявали да доближат. Около върха на боксовата пирамида стои и един българин - Кубрат Пулев. Въпреки, че постоянно е подложен на критика от знайни и незнайни експерти, Кобрата е там и това е реалност.

Българският боксьор се препъна на последното ходило преди да стане международен стопанин на бокса. Това се случи против Владимир Кличко, само че няма да влизаме в детайлности към оня мач - всичко към този момент е казано. И когато всички отписаха Кобрата, за който се твърдеше, че е приключен в бокса, той съумя още веднъж да доближи до последното ходило. Този път съперникът сякаш е много по-сериозен - американската машина Антъни Джошуа.

За страдание обаче, Пулев се контузи. Направи го 11 дни преди съдбоносния мач в Кардиф, Уелс. И естествено, в българското пространство потеглиха какви ли не теории за травмата на Кобрата. От отвращение за пердах, поради боязън, през номера вид "Кличко ", до "Кобрата е приключен ". Ние, от Факти.бг, попитахме: "Симулира ли травмата си Кубрат Пулев? ". И ето какъв отговор дадохте Вие:



Болшинството от хората, дали своят вот в анкетата, имат вяра на Кубрат Пулев. Цели 34% са дали своят вот, че Кобрата е в действителност контузен и считат, че българският боксьор не симулира. 28% от интервюираните декларират, че Пулев се е стреснал от мощта на Джошуа и по тази причина не желае да се бие против американеца. 14% считат, че времето за подготовка на Кубрат е било малко и с този "номер " той се е опитал да удължи препарациите си за срещата. Също толкоз хора са уверени, че Кобрата не симулира, тъй като финансовият аспект от един подобен дуел не е за подминаване и пропускане.

Едно е несъмнено - Кубрат Пулев няма да се бие за международната купа на 28ми октомври в Кардиф. Дали е било на ниска цена трик от страна на промоутърите му Зауерланд или Кобрата в действителност се е контузил не е от толкоз огромна значение. Българският боксьор би трябвало да получи втория си късмет за международна купа, само че това ще се случи след може би година и половина.

Плановете на Джошуа са да отбрани купата си против Такам, а по-късно да преследва обединяването на всички трофеи в мач против Дионтей Уайлдър. Това значи, че възможна отбрана на купата на IBF против Кобрата ще се състои след повече от година. Да стискаме палци на Пулев да се възвърне изцяло и да стартира подготовка за съдбоносния освен за него, само че и за българския спорт мач.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР