Божидар Златанов спечели два медала за България в турнира по

...
Божидар Златанов спечели два медала за България в турнира по
Коментари Харесай

Два медала за България в спортната гимнастика от олимпийския фестивал в Словакия

Божидар Златанов завоюва два медала за България в шампионата по спортна гимнастика от Европейския олимпийски фестивал в Словакия.

Възпитаникът на Сергей Стоянов направи ужасно показване и след мястото в топ 10 в многобоя и 8-то във финала на земя през днешния ден стигна до оценките във финалите на прескок и на успоредка.

Във финала на прескок състезателят на клуб „ Интеркомгруп Черноморски левент “ стъпи на второто място на почетната стълбичка с общ резултат от двата прскока 14.133 точки (14.100 точки за първи прескок и 14.166 точки за втория) като отстъпи първото място единствено на Йоона Риеман (Финландия), който получи 14.333 точки (14.666 точки и 14.066 точки).

Божидар продължи сполучливото си показване и във финала на успоредка. Талантливият ни гимнастик извърши чудесно заложените детайли в съчетанието си, само че крачката при отскока му коства златния орден, от който го раздели единствено една десета. Златанов заслужи среброто с оценка от 13.466 точки против 13.566 точки за първенеца Оле Нисинен (Германия).

С сполучливото си показване в Словакия Божидар Златанов даде поръчка за оценките и на Европейското състезание, което ще се организира след по-малко от месец в Мюнхен.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР