Божидар от Варна има нужда от помощ.Детенцето е родено 14

...
Божидар от Варна има нужда от помощ.Детенцето е родено 14
Коментари Харесай

Бебе Божидар от Варна има спешна нужда от помощ, за да живее

Божидар от Варна има потребност от помощ.

Детенцето е родено 14 седмици по-рано, а братчето му е умряло при раждането.

Ето какво пишат хората, които се ангажират да го спасят в групата:

" Здравейте! Аз съм Божидар! С братчето ми Ангел нямахме самообладание да забележим мама и се появихме цели 14 седмици по-рано. Не инцидентно сме кръстени по този начин. След 2 дни братчето ми стана звездичка. Ще ни пази от небето. И аз насмалко да потегли с него, само че взех решение да остана при мама, тати и бати. Никой не вярваше, че ще пребивавам. И знаете ли, към момента доста хора не имат вяра. Мама чува страшни неща, тъй като съм болен от някаква болест, от която главичката ми стана доста огромна. Но в случай че знаете единствено по какъв начин ми се живее!... И се боря със зъби и нокти. Но това е тъй като мама мощно има вяра в мен, че ще се оправя и ще се прибера у дома при тях. И по този начин, към този момент 365 дни. Стискайте ми палци, тъй като мама ме чака вкъщи. "

Божидар е роден в 26-та гестационна седмица или 14 седмици преди термин, 1030 гр., първи близнак (братчето му напуща този свят единствено два дни след раждането), с интравентрикуларен мозъчен кръвоизлив III степен.

Две седмици след раждането Божидар развива рискова хидроцефалия, като главата му нараства с 10 см. на месец.

“Във Варна споделиха, че няма мозък и не може да се оперира. Тогава завеждащият неонатолог се обърна към мен с думите: " Това дете ще бъде толкоз тежко ментално и физически повредено, че каквото и да вършиме оттук насетне все тая ". ”

След тези тежки думи, майката на Божидар - Димитрина, получава и отвод детето ѝ да бъде превозено в София. 3 месеца по-късно фамилията съумява да “извоюва ” това тяхно право. В началото на третия си месец Божи е преведен в неонатологичното поделение към СБАЛ по детски заболявания “Проф. Иван Митев ”, гр. София. Лекарите, които поемат грижите за Божидар, откриват, че той е с доста мощно възпалени декубитални рани по цялата главичка. 1 месец лекарите се борят с инфекциите, породени от тези рани. В София Божидар получава и отвод да бъде опериран, заради съществуването на зараза. През тези 30 дни главата му доближава цели 52 см.

“На 1-ви юли Божидар беше опериран и му бе сложена първата клапа. Оперативната рана не можеше да се затвори месец по-късно. След още един месец клапата се инфектира и Божидар изкара доста тежък менингит. Едва го избавиха. ”

След още 2 месеца лекуване му е сложена втора клапа, която също се инфектира на втория месец и още веднъж кара менингит. Последващото лекуване е с дълготрайност от още месец и половина.

След първата интервенция гълтателният и сукателен инстикт на Божидар се утежняват и се постанова хранене с назогастрална сонда.

“Божидар е към този момент на 1 годинка и тежи едвам 5 кг. В момента Божи още веднъж се нуждае от интервенция, защото вътречерепното налягане пораства. Неврохирурзите тук споделят, че в случай че слагат клапа, вероятността тя още веднъж да се инфектира е съвсем 100%, а друго лекуване за хидроцефалия няма. ”

Божидар е устойчив към повече антибиотици и една бъдеща тежка зараза би била извънредно рискова за него.

**В Турция дават вяра на фамилията на Божидар. **Предстои им да заминат, където ще бъдат направени голям брой проучвания на Божидар. Лекарите възнамеряват да бъде отстранена огромната киста, която пристиска дребния мозък и по-късно да се сложи клапна система, като на място ще преценяват какъв брой и какви клапи да бъдат сложени. Престоят в болничното заведение в Турция ще продължи най-малко 1 месец.

Божи отпътува за Турция единствено ден след първия си рожден ден, който прекара в болничната стая. Сумата, нужна за заминаването му е 3900 евро, включващи единствено първичните проучвания, 1000 евро престой дневно в турската клиника, както 2500 евро ден престой в интензивно поделение. След като бъдат направени всички нужни проучвания, Божидар и фамилията му ще получат и оферта за оставащата сума, като условието от страна на клиниката е 20000 евро предплатено заплащане, с което да започват всички интервенции. Скъпи хора, сумата е непостижима, само че дано дружно да помогнем на Божидар, тъй като всяко дете заслужава да живее! Нека не му лишаваме това право!

Дарете за Божи по следните способи:

Paypal: [email protected]

Банкова сметка:

IBAN BG06BPBI79454072400301

BIC BPBIBGSF

Титуляр: Димитрина Димитрова

Revolut: 0899903830
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР