Божидар Димитров е починал на рождения ден на дъщеря си

...
Божидар Димитров е починал на рождения ден на дъщеря си
Коментари Харесай

Проф. Димитров е починал на рождения ден на дъщеря си, близки разкриха предполагаемата причина за смъртта му

Божидар Димитров е умрял на рождения ден на щерка си Мария. Тя е родена на 1-ви юли 1981-а година.

Връзката сред двамата е извънредно мощна. Преди време професорът описа в изявление по какъв начин се е грижил за щерка си още от първите дни на раждането й и даже я е взимал със себе си на работа, до момента в който е била бебе.

" На жена ми млякото спря на третия ден. А към 10-я ден тя отпътува по систематизиране актриса в Благоевград. И дребната остана с мен. На " Раковски " има център за кърма. Там обаче даваха единствено по 200 грама дневно. Аз ходех, правех едни маймунджелъци и ми дава по 600 грама. И по този начин си я откърмих. Разхождахме се из парка, дружно с книгата на лекар Спок под мишница. Абе, добра майка бях, признава професорът след толкоз години.

" Аз към този момент желая внуци, но тя втори ротвайлер ми пробутва. И споделя, че това ми е внучето ", съобщи тогава проф. Димитров.

Предполага се, че повода за гибелта на проф. Димитров е белодробна емболия, разкриха негови близки. Известният академик страдаше от сърдечна непълнота и на няколко пъти беше в болница.

Новината за кончината на учения разгласи министър председателят Бойко Борисов в обществените мрежи.

" Изказвам съболезнования на околните и фамилията на Божидар Димитров. Почивай в мир, приятелю! Поклон ", написа министър председателят Бойко Борисов във " Facebook ".

" Загубихме един огромен българин. Сърдечни съболезнования на фамилията и околните на Божидар Димитров. Почивай в мир, приятелю! ", написа във " Facebook " и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Проф. Божидар Димитров е някогашен дълготраен шеф на Националния исторически музей, историк, създател на десетки книги, отдадени на българската история.

През март учреди придвижване " Кубрат ", само че по-късно получи отвод то да бъде записано.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР