Божидар Божилов от Перник е един от двамата задържани българи

...
Божидар Божилов от Перник е един от двамата задържани българи
Коментари Харесай

Един от задържаните българи от аферата с колумбийския кокаин проговори в съда

Божидар Божилов от Перник е един от двамата арестувани българи по аферата с колумбийския кокаин иззет в Италия. Той е търсен от съда в Триест за трафик на 10 кг кокаин. Ако бъде приет за отговорен Божилов може да получи до 20 години затвор и 260 хиляди евро. Софийският градски съд прегледа мярката на Божилов по европейската заповед за арест. Съдът наложи най-тежката мярка задържане под стража. Причината - има заплаха да се укрие и да извърши нови закононарушения.

В правосъдната зала мъжът съобщи, че работи на черно в строителството. Божилов изиска превод на български език на заповедта, защото не владее британски и италиански. Според източници близки до следствието перничанинът е направил опит да напусне страната през летище София, когато е бил арестуван от полицията. 

В правосъдната зала Божилов съобщи, че през вчерашния ден е трябвало да пътува за Италия дружно с родственици. Целта била да участва на дипломирането на щерка си, която е студентка. От прокуратурата обявиха, че Божилов е наказан през 2019 година за опиати и присъединяване в проведена незаконна група. Освен това е прочут и на полицията в Италия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР