Божидар Благоев-Даката и Валентин Стойков-Пахама са излезли от ареста след

...
Божидар Благоев-Даката и Валентин Стойков-Пахама са излезли от ареста след
Коментари Харесай

Пуснаха автокрадци след 4 месеца зад решетките

Божидар Благоев-Даката и Валентин Стойков-Пахама са излезли от ареста след четиримесечен престой зад решетките, оповестяват от Флагман.бг. Те са освободени от Районния съд в Бургас поради приключването на несъразмерния период за задържане по повдигнатото обвиняване.

И Даката, и Пахама обаче са с натрапен „ домакински арест “, а за обезпечаването на Стойков за бъдещото произвеждане са взети и спомагателни ограничения – сложена му е последяваща гривна.

Припомняме, че през август Божидар Благоев и Валентин Стойков бяха зрелищно задържани в Бургас. Двамата бяха упрекнати, че са отмъкнали Тойота Рав 4, хибрид, създадена през 2020 година от чешки жител.

Возилото било паркирано за последно пред блок 13 в ж.к. “Лазур “ на 11 юли т.г., и няколко часа по-късно изчезнало. Ченгетата заковаха Даката и Рахама със съществени доказателства през август. Откриха и откраднатия джип, в който изобилстваше от отпечатъци на Божидар Благоев. В Аудито на Пахама, под аварийна гума, пък бе открит талонът на откраднатия джип.

По това обвиняване ги грози затвор от 3 до 15 години, а против двамата тече и друго произвеждане – за присъединяване в различен канал за трафик на крадени коли.

В ъндърграунда сочат двамата за безспорни виртуози. Пахама се смята за занаятчия на джаджите, с които може да блокира и най-сигурната алармена система. Той работи по метод, който е откраднат джипа на брачната половинка на Росен Плевнелиев – Деси, безапелационни са криминалисти.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР