Боинг обяви, че планира да намали месечното производство на модела

...
Боинг обяви, че планира да намали месечното производство на модела
Коментари Харесай

Боинг орязва с 20% месечното производство на модела 737 Max

" Боинг " разгласи, че възнамерява да понижи месечното произвеждане на модела 737 Max с близо 20% след двете смъртоносни произшествия. С това си решение американската компания алармира, че не чака скоро авиационните управляващи да върнат самолета във въздуха , осведомят Националното публично радио на Съединени американски щати и други медии.

Гигантът ще стартира да понижава производството от средата на април. Изпълнителният шеф Денис Мюлънбърг изясни, че компанията ще създава по 42 самолета на месец в съпоставяне с актуалните 52, само че ще резервира същия брой служащи.

" Боинг " има огромен ресурс от поръчки на 737 Max - 4600 самолета. За осъществяването им ще са нужни години.

Мюлънбърг разясни, че са наясно, че двете произшествия през последните няколко месеца са свързани с нередовен програмен продукт - Manoeuvring Characteristics Augmentation System (MCAS). Въпросната система на самолетите Max има за цел попречване на изпадане в stall - aеродинамично " провисване " ( няма задоволително въздушна двигателна сила под крилата на самолета поради огромен ъгъл или поради ниска скорост).
 Boeing се извини и призна за зле работещ датчик в авариралите самолети
Boeing се извини и призна за зле работещ датчик в авариралите самолети

И двата " Боинг " 737 Max 8 са с автоматизирана система за издигане на носа

Самолет 737 Max на Етиопските авиолинии катастрофира малко след излитането си на 10 март . Всички 157 души на борда починаха. Това беше втората злополука с новия аероплан 737 Max за по-малко от пет месеца, което принуди страните да приземят този модел самолети.

Първата злополука с новия аероплан се случи в Индонезия през октомври 2018 година , когато аероплан на Lion Air катастрофира в Яванско море.

Преди дни етиопските управляващи разгласиха предварителния отчет с резултатите от следствието на случая, в който се отбелязва, че не става въпрос за пилотска неточност, а за проблеми със системата за надзор на самолета.
 Етиопия с рекомендации към „ Боинг” да си оправи системата за надзор на 737 MAX Обновена
Етиопия с рекомендации към „ Боинг ” да си оправи системата за надзор на 737 MAX

Пилотите са следвали всички процедури преди злополуката нееднократно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР