Боинг (Boeing Co.) обмисля или временно спиране, или намаляване на

...
Боинг (Boeing Co.) обмисля или временно спиране, или намаляване на
Коментари Харесай

„Боинг” обмисля да спре производството на 737 MAX

" Боинг " (Boeing Co.) обмисля или краткотрайно прекъсване, или понижаване на производството на 737 MAX, написа " Уолстрийт джърнъл ", цитирайки свои източници, съобщи " Money ".bg.

Бъдещето пред модела наподобява все по-несигурно и към момента не е ясно по кое време към този момент създадените и продадени близо 800 бройки 737 MAX ще се завърнат в небето.

Ръководството на компанията счита, че краткотрайното преустановяване на производството на модела е най-хубавият вид. Бордът на шефовете организира среща в Чикаго нощес, като се чака той да се събере и през днешния ден. Подкрепата за мярката идва дни, откакто щатските регулатори предизвестиха колоса, че основава нереалистични упования за връщането на модела в приложимост, споделят източници.

" Боинг " към този момент понижи производството през април с една пета и се отхвърли от по-ранните проекти за увеличението му през лятото. Ново понижаване или даже прекъсване ще усили разноските на компанията и може да докара и до редуциране на личен състав.
Регулаторите по света издадоха възбрана за потребление на 737 MAX след два съдбовни случая в Етиопия и Индонезия, при които починаха общо 346 души. През октомври " Боинг " позволи, че в случай че моделът не полети още веднъж до началото на 2020 година, може да се наложи заледяване на производството.

Компанията към момента не е взела дефинитивно решение и отхвърля да разяснява пред медиите.

Всяка смяна в производството на модела може да има обилни последици за американската стопанска система. Невъзможността на " Боинг " да достави към този момент създадените модели натежа над комерсиалния недостиг на страната. Компанията има поръчки за 4 500 самолета от този модел и закъснение на производството ще удари и всички снабдители по веригата - към 600 компания плюс още стотици по-малки контрактори.

Надеждите на Boeing са, че до края на 2020 година производството ще бъде възобновено и компанията ще изкарва по 57 самолета на месец.

Припомняме, аероплан 737 Max на Етиопските авиолинии катастрофира малко след излитането си на 10 март. Всички 157 души на борда починаха. Това беше втората злополука с новия аероплан 737 Max за по-малко от пет месеца, което принуди страните да приземят този модел самолети.

Първата злополука с новия аероплан се случи в Индонезия през октомври 2018 година, когато аероплан на Lion Air катастрофира в Яванско море. Загинаха всички 189 души на борда. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР