Боил Банов, министър на културата. Така се казва истинският проблем,

...
Боил Банов, министър на културата. Така се казва истинският проблем,
Коментари Харесай

Ало, Банов?

Боил Банов, министър на културата. Така се споделя същинският проблем, който наднича зад абсурда сред оперната певица Дарина Такова и директорката на Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков " Столина Добрева.
Такова има право да изрази позиция, Добрева - също. Примата упорства да бъде назначена, без да пее пред комисия, на база международната си популярност. Директорката изяснява, че не може да заобиколи разпоредбите за асортимент на фрагменти.
Коя е права - всеки има своята истина. Безспорно е обаче, че България има проблем със спазването на правила за каквото и да било. За състезания, да вземем за пример.
Очевидно Банов въплъщава този проблем. А би трябвало да е противоположното, тъй като той съставлява институцията, която да позволява спорове като този. Не да ги утежнява.
Не стана ясно на какво законово съображение министърът си разреши да изиска оставката на директорката и по този начин, вместо да сложи край, вкара ново деяние в пиесата. Той очевидно не познава разпоредбите, които би трябвало да упорства подчинените му (в случая - Добрева) да съблюдават. Би трябвало, споделям, само че... не би, тъй като прикани директорката да освободи поста си, въпреки че тя следва тези правила.
Обявен е конкурс. За да бъде той законен, се организира по смисъла на закона. Столина Добрева го съблюдава. Банов - не.
Певицата Дарина Такова ще бъде поканена като посетител преподавател в учебното заведение. Възможно ли е да не е знаела за сходна опция и по тази причина да се е явила на конкурс? Няма по какъв начин да отговорим на въпроса, само че е реалност, че след срещата сред Банов и директорката на учебното заведение примата въпреки всичко ще преподава на учениците. Добрева няма да подава оставка. Компромис беше открит, само че с цената на оскърбление. " Благодарение " на Министерство на културата.
" Директорката на музикалното учебно заведение сгреши ", разгласи със самочувствие министърът. Ало, Банов, а ти? Прав ли беше?
Автор: Велина Георгива
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР