Бохо стилът отдавна стана част от модерната градска среда и

...
Бохо стилът отдавна стана част от модерната градска среда и
Коментари Харесай

Бохо-шик стилът през есента

Бохо стилът от дълго време стана част от модерната градска среда и се задържа към този момент няколко сезона макар капризите на модата. Бохо (англ. Boho) идва от думата безгрижник (англ. bohemian) и значи безусловно това – мода, обичана на бохемите.

Това са любимците на града и изкуството, наследници на хипитата и носители на тяхното свободолюбие. За разлика от доста градски фешън течения, бохо стилът се отличава с огромна фриволност. Докато хипстърите, да вземем за пример, съблюдават непоколебим код, който да ги разграничава от множеството, то бохо почитателите не робуват на избрани рамки, което им оказва помощ в действителност да създадат усещане.

Чувството за независимост изпълва бохо стила - туники, необятни пуловери, свободни рокли, прихванати с коланчета. Удобството на първо място. За да не е визията прекомерно торбеста, те се съчетават добре с легинси, джегинси и клинове. Женствеността в никакъв случай не остава на назад във времето, въпреки свободните материи да я маскират ненапълно. С аксесоарите, прическите и грима тя намира своя израз и надвива в общото звучене.



Другият главен принцип на бохо стила е този на контраста - необятни горни елементи се съчетават с тесни долни, грубата плетка - с нежната дантела, фееричната рокля - с грубите ботуши. В играта с контрастите почитателите на този жанр са ненадминати майстори.



Заемките на бохо стила идват от ретро хипи модата от 60-те и 70-те, от въздействията на разнообразни култури - американски индианци и африкански племена. Големите камъни, ресните, омотаните велурени ленти по ръцете - всичко това приказва за тази мултикултурност.

Цветове – цялата землиста гама подхожда идеално на бохо стила – от охра и пастелно жълто до земно кафяво. Разнообразието се внася от бяло и карминено, ръждиво алено.

Материите са извънредно естествени – памук, лен, коноп, велур, канава. Кадифето и дантелата вкарват спомагателен изискан в небрежната визия. Заигравката с материите и контрастите са наложителни, в случай че харесвате този жанр.

Обувките са най-вече ниски, само че и едни боти на висок ток не стоят зле. Освен кожата, обувките са и от велур, набук, коноп – и плетени сандали. Орнаментирани са с ресни, маниста, коланчета, връзки и така нататък



Чантите – необятни торби отличава бохо стила от всички останали. Дълги дръжки и доста орнаменти, сходно на обувките допълват внушението.

Аксесоари – през всички сезони шапката е обичан аксесоар. Но есента тя демонстрира своя цялостен сексапил – широкопола, най-често от филц, тя може да бъде допълнена от цветя, маниста и пъстри ленти. Коланите са или доста тънки, или доста дебели и груби. Шаловете са жестоко плетени и омотани към врата, а през лятото – тънки и нежни.



Бижута – бижутата на бохо стила са най-вече, от естествени камъни, с доста кожа. Цветовете допълват визията на облеклата, а от време на време са главен акцент на външния тип – остаряло злато, бронз, нищо лъскаво., седеф,, – това са желаните камъни.



Убедена съм, че все нещо от бохо стилът ще ви допадне. За всяка възраст, всеки мотив и всяко положение на духа – всяка жена желае да усети свободата и необикновеността си. Особено когато се завръщаме в града, изключително когато идва есента.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР