Bohemia Interactive, създатели на тактическия шутър Arma, са продали почти

...
Bohemia Interactive, създатели на тактическия шутър Arma, са продали почти
Коментари Харесай

Bohemia Interactive е продала над 40 000 000 копия от игрите си в Steam

Bohemia Interactive, основатели на тактическия шутър Arma, са продали съвсем 41 милиона копия от игрите си в Steam. Общо, от 2009 до момента, чешкото студио е продало над 47 000 000 копия от игрите си. От този брой, над шест милиона са физически копия.

Разкритието беше направено през седмицата от изпълнителния шеф на Bohemia Марек Спанел в обществената мрежа „ Х “. Публикацията му цели да подчертае възхода на студиото, с помощта на магазина на Valve и цифровото разпространяване.

„ 15 години по-късно желая да откроя Valve Software за основаването на платформа, която свързва разработчиците с играчите по целия свят. Ето я силата на цифровата дистрибуция “, написа Спанел. Той съпровожда посланието си със упомената статистика и хаштагове #gamedev и #indidev.

Първият Arma – Arma: Armed Assault излиза през 2006. В идващите години Bohemia Interactive издават няколко независими игри от поредицата (последната от 2022 – Arma 4). Заедно с тях излизат допълнения и странични планове, свързани с играта, като да вземем за пример DayZ. Първата игра, която чехите разгласяват в Steam е Arma 2 през 2009. Играта се продава в първия си ден в едвам 174 копия.

Признанието на Спанек идва във време, в което значително издатели избират да издават игрите си единствено цифрово. Що се отнася до Steam, магазинът към този момент е институция в дистрибуцията на PC игри. И както акцентира Джъстин Картър от Game Developer, наличието или отсъствието на обещано заглавие в магазина, постоянно се явява фактор за продажбите му. Преди пет години се появи следващата компания, която съобщи упоритост да се конкурира с Valve – Epic Games. Компанията от време на време заплаща в действителност солидни суми дадена игра да се продава единствено там, само че не и в Steam. Но магазинът на Valve си остава в действителност институция.

Разбра го неотдавна по сложния метод френският разработчик Ubisoft. След разочароващите продажби на Star Wars Outlaws, те оповестиха завръщането си в магазина на Valve. До този миг те имаха съглашение за краткотраен ексклузивитет за игрите си с Epic. В последните години в Steam се завърнаха и други огромни издатели, като Activision Blizzard и Electronic Arts. Наскоро стана ясно, че Dragon Age: The Veilguard на BioWare ще е също от ден първи на излизането си в Steam.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР