БОГОТА, Колумбия (AP) — Колумбия започна мирни преговори с бунтовническата

...
БОГОТА, Колумбия (AP) — Колумбия започна мирни преговори с бунтовническата
Коментари Харесай

Колумбия започва преговори с бунтовническа група, водена от бойци, които се завърнаха на оръжие след мирното споразумение от 2016 г.

БОГОТА, Колумбия (AP) — Колумбия стартира мирни договаряния с бунтовническата група Втора Маркеталия в понеделник като администрацията на левия президент Густаво Петро се пробва да умиротвори селските региони на страната, в които се следи възходящо принуждение макар напъните за ходатайство за преустановяване на огъня с разнообразни въоръжени групировки.

Преговорите бяха оповестени в Каракас, Венецуела на гала, която включваше държавни делегати и размирен водачи, които подписаха спокойно съглашение от 2016 година, само че по-късно още веднъж взеха оръжие, откакто споделиха, че са се разочаровали от осъществяването на договорката.

„ Искаме да участваме в политиката, без да прибягваме до потреблението на оръжия “, сподели основният договарящ на Втората Маркеталия Валтер Мендоса. „ Условието за това ще бъде държавното управление да извърши своята част от споразуменията. “

С почти 2000 бойци Втората Маркеталия е една от по-малките размирен групи в нацията. Решението на държавното управление...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР