БОГОТА, Колумбия (AP) — Колумбия и Панама не успяват да

...
БОГОТА, Колумбия (AP) — Колумбия и Панама не успяват да
Коментари Харесай

Панама и Колумбия не успяват да защитят мигрантите по маршрута през джунглата на Дариен, казва Human Rights Watch

БОГОТА, Колумбия (AP) — Колумбия и Панама не съумяват да защитят стотици хиляди мигранти, които пресичат джунглата на Дариен на път за Съединени американски щати и са станали все по-уязвими на грабежи и полово принуждение, се споделя в отчет на Human Rights Watch, оповестен в сряда. рецесия, разгръщаща се в Дариен, и предложиха техните държавни управления да работят взаимно за възстановяване на сигурността и обезпечаване на повече помощ от интернационалните групи.

„ Каквато и да е повода за пътуването им, мигрантите и търсещите леговище, пресичащи Дариенската междина, имат право на съществена сигурност и ценене на човешките им права по пътя “, сподели Хуанита Гьобертус, американски шеф на Human Rights Watch, в изказване, оповестено преди публикуването на отчета.

Гьобертус също по този начин прикани държавното управление на Панама да преразгледа неотдавнашното решение за прекъсване на активността на здравната благотворителна организация Лекари без граници, известна още като MSF, на нейна територия.

„ Ограничаването на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР