Богородица лекува дори и най-страшните болести, помага и при безпаричие.

...
Богородица лекува дори и най-страшните болести, помага и при безпаричие.
Коментари Харесай

Бият 200 км път, за да измолят от Троеруцича лек, бебета и р...

Богородица лекува даже и най-страшните заболявания, оказва помощ и при безпаричие. Това настояват миряните, които пристигнаха през днешния ден в Бачковския манастир, с цел да почетат Божията майка на един от най-големите християнски празници Голяма Богородица.

До светата обител пристигнаха хора от близо и надалеч – едни пристигаха от Асеновград и Пловдив, а други бяха пропътували по над 200 километра.



Докато вярващите се молеха, други се забавляваха на паркинга на манастира. Там гърмеше музика, а хората качваха децата си на въртележката и на виенското колело.



Хилядите поклонници, извиха опашка пред светата обител и търпеливо зачакаха да пристигна техният ред и да сведат глава пред иконата на фамозната с чудесата си Богородица Троеручица. Те започнаха да се стичат още в събота, някои преспаха в манастирската обител, о множеството в околните хотели, където нямаше нито едно свободно място.

" Нощувката в манастира е като за пенсионери - 15 лева ", сподели Пена Димитрова, която за пета поредна година идва тук на този ден. Казва, че предходната година поради пандемията богомолците били доста по - малко.



„ Миналата година вечерта бяхме несъмнено 10 души, само че тази година има доста народ “, добави Димитрова и си пожела „ децата да са живи и здрави “. Николай Василев, брачната половинка му и двете им момиченца за поредна година пристигнали от Хасково особено за празника и също преспали в Бачковския манастир. Твърди, че по-късно се чувствали като нови хора.



Най-много хора насочат молби за здраве, по-малко - за житейски триумф и избавление на човечеството. Стефан намерил тук лекуване за страшната болест. Открили му рак и след интервенцията докторите не дали гаранция, че ще живее. С молитва отправена към Божията майка пък Димитър Милушев намерил лек за по-лека болест. Успял да си излекува дископатията и към този момент шеста година няма проблеми с кръста.



На рожденичката Галя Пянкова пък Богородица й пособия не един път – както в персонален проект, по този начин и при безпаричие. „ Била съм без нито една стотинка в джоба, не можех да си платя наема на жилището, само че за един ден нещата се трансформираха – положителни хора ми помогнаха “, споделя Пянкова. Част от миряните пък записаха имената на свои близки, които да бъдат прочетени по време на службата.



Вярва се, че Богородица оказва помощ на бездетни дами да се снабдят с рожба. Затова на празника в църквата се носят блага – домашно направени кърпи, чорапи, цветя или питки. Питка беше донесъл и Боян Рангелов, само че не с цел да се моли да стане татко, а за здраве на фамилията.

Заради празник през уикенда в региона на Бачковския манастир гъмжи от полиция. И все пак не липсваха произшествия. На слизане от светата обител при маневра водач удари двама миряни, като случаят се случи пред очите на патрулиращите служители на реда. За благополучие нямаше тежко потърпевши точно на празника.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР