Богинята Нике. На нейно име е кръстена най-ценната купа на

...
Богинята Нике. На нейно име е кръстена най-ценната купа на
Коментари Харесай

В битка за богинята Нике

Богинята Нике. На нейно име е кръстена най-ценната купа на Цар Футбол. Трофеят на международния първенец. Пет пъти Бразилия. По четири пъти Германия и Италия. Това са рекордьорите на мондиалите.
Квалификациите завършиха, чакат се още няколко баража. През декември в една от залите на Кремъл ще бъде хвърлен жребият. Кой против кого?
Фаворит №1 на букмейкърите е актуалният първенец Германия. Колкото и футболисти да се сменят, тимът на Йоаким Льов остава все толкоз добър! Но Германия има борба с историята. Никой победител в шампионата за Купата на конфедерациите не е ставал международен първенец. Всяка серия има своя край.
Ето кои са 15-те любимеца за джентълмен на богинята Нике. Някои от тях би трябвало да минат през баража, с цел да вземат съветски визи.

15. Исландия
След като сензационно стигна до четвъртфинал на Евро 2016 дребният северен остров се класира непосредствено за Мондиал 2018. В квалификациите Исландия позволи две загуби, а по света несъмнено е любим №1.
Място в международната класация – 22
14. Полша
Роберт Левандовски е гаранцията за триумфи на „ тайфа полска “. Нападателят на „ Байерн “ вкара 15 от 28-те гола на тима в квалификациите. Проблемът е, че отбраната на Полша също пуска доста попадения – 14.
Място в международната класация – 6
13. Швейцария
Десет мача, една загуба – отборът на Владимир Петкович изигра съвсем съвършени квалификации. Но загубата в последния кръг от Португалия с 0:2 значи, че „ часовникарите “ първо би трябвало да минат през бараж.
Място в международната класация – 7
12. Италия
Четирикратният международен първенец също би трябвало да се оправи с баража, преди да мисли за международно. Въпреки това всеки знае – който подцени Италия на мондиал, страда доста.
Място в международната класация – 17
11. Мексико
„ Ацтеките “ позволиха единствено една загуба във финалния рунд на квалификациите в Северна Америка. Конкуренцията на международното обаче ще е доста по-голяма, в сравнение с в КОНКАКАФ.
Място в международната класация – 14
10. Колумбия
С реми 1:1 против директния съперник Перу колумбийците изстрадаха класирането си. С Радамел Фалкао, Хамес Родригес и Хуан Куадрадо това ще е един от най-атрактивните тимове.
Място в международната класация – 10
9. Англия
„ Трите лъва “ не позволиха проваляне. Но нито една от осемте им победи в квалификациите не може да се назова впечатляваща. В Англия доста подлагат на критика Гарет Саутгейт за стила на игра.
Място в международната класация – 15
8. Аржентина
Финалистът от Мондиал 2014 мина през деветте кръга на пъкъла, с цел да стигне до Русия. Благодарение на хеттрик на Лионел Меси против Еквадор в последния мач международното бе обезпечено.
Място в международната класация – 4
7. Уругвай
Единсон Кавани и Луис Суарес са двете огромни звезди, които подпечатаха билетите за Русия. Все отново класирането пристигна чак в последния кръг.
Място в международната класация – 16
6. Португалия
След загубата в първия мач против Швейцария еврошампионите подредиха девет следващи победи. За Кристиано Роналдо това ще е четвърти мондиал, като най-хубавото му класиране е 4-о място.
Място в международната класация – 3
5. Франция
„ Петлите “ на Дидие Дешан приключиха първи пред Швеция и Холандия. Но направиха конфузно 0:0 с големия новобранец Люксембург, макар че имат може би най-големите гении в света.
Място в международната класация – 8
4. Белгия
„ Червените дяволи “ маршируваха без загуба в квалификациите. Лукаку и компания вкараха 43 гола (колкото и Германия), което е връх. Допуснаха единствено шест попадения.
Място в международната класация – 5
3. Испания
Шампионът от Мондиал 2010 остави зад тила си Италия, а впечатляващата победа с 3:0 над „ адзурите “ подсигурява класирането. В целия цикъл Испания позволи рекордно малко голове – 3.
Място в международната класация – 11
2. Бразилия
Отборът с най-хубава офанзива и отбрана в Южна Америка – 41 вкарани и 11 позволени гола. Бразилия записа 12 победи и единствено една загуба. Петкратните международни първенци първи се класираха за Русия още през март.
Място в международната класация – 2
1. Германия
Десет мача, 10 победи. Актуалните международни първенци вкараха 43 гола, колкото Белгия, а позволиха единствено четири попадения. Футболът на Йоаким Льов и тима му се счита за най-красив сега.
Място в международната класация – 1

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР