Богдана Вътева вярва, че тайната съставка за изграждането и управлението

...
Богдана Вътева вярва, че тайната съставка за изграждането и управлението
Коментари Харесай

Богдана Вътева, управляващ съдружник в „Тандем В“

Богдана Вътева има вяра, че тайната съставна част за построяването и ръководството на добре работещ и обединен екип се крие в шерването на триумфите. „ На хората в екипа би трябвало да се отдава заслуженото самопризнание и внимание “, добавя тя. се занимава с месопреработване, произвеждане на салами и деликатеси към този момент 27 години. Създадена от Кирил и Тодор Вътеви, и до през днешния ден тя продължава да бъде фамилна компания, която се управлява от правилото „ Да произвеждаме единствено артикули, които бихме дали на фамилиите и децата си “.

 

Богдана Вътева обрисува идеите, на които държи най-вече и възприема като персонални, в три посоки. Първата е да запази и развие основаното досега с фокус върху правилата и морала, с които е градена компанията – да не създава артикули, които не бих предложила на децата и фамилията си. Това е философията на компанията, чиято основа се поддържа здрава и постоянна от екипа и отношението, с което те работят години наред. Затова и идната идея на госпожа Вътева е да развива точно екипа. По думите ѝ това са потвърдени експерти в своята област и хора, на които безпределно държи. Тя е безапелационна, че в една фамилна компания с капацитет развиването на екипа върви ръка за ръка с фирменото развиване. Това я води и до третата идея, а тя е обвързвана с новаторския дух на компанията. Освен новоизграденото уголемение на предприятието в София „ Тандем В “ възнамерява модернизации на оборудването и въвеждането на нови технологии – по-екосъобразни, с по-голяма енергийна успеваемост и по-малко въздействащи фактори върху околната среда. Моралът, с който работи компанията, не се изчерпва само до качеството на продуктите, а включва изцяло качество на всички процеси, нужни за производството, с мисъл за околната среда. Това е устремът, който движи развиването на „ Тандем “, споделя Богдана Вътева.

Q&A

Проф. доктор Иво Петров

Управлението като функционалност и жанр може ли да се категоризира като мъжко и женско? Припознавате ли се в това изказване на Маргарет Тачър: „ Аз владея чисто женската дарба да се захвана с една работа и да я свърша до край, даже всички в близост да я оставят и да си тръгнат “.

Не бих споделила, че ръководството може строго да се категоризира като мъжко и женско. За мен това е въпрос на самостоятелен метод по отношение на всеки човек. Не имам вяра в половите разграничения, имам вяра в уникалността на всеки един от нас. Затова и не се оприличавам в изказванието на Маргарет Тачър поради определението на цитираната дарба като „ женска “. В екипа си работя с целеустремени, виновни и сърцати мъже, които имат същата дарба.

Как заниманието и обичаните занимания в свободното време работят за вашата работливост и триумф? Управлението на напрежението в каква степен предопределя триумфа?

Убедена съм, че ръководството на напрежението напълно предопределя последователността и постоянството в триумфите. Признавам, че не отстранявам задоволително време за занимание и обичани занимания. На това към момента се изучавам и е измежду препоръките, които най-често слушам от своя татко.

Добрият управител безусловно добър психолог ли е? Как бързата и точна преценка за даден човек от екипа или за сътрудник рефлектира върху триумфа на мениджъра и компанията?

Не считам, че положителният управител безусловно е добър психолог. Смятам, че положителният управител е толерантен слушател с доста добър надзор над егото си. Това му обезпечава време и опция да направи точна преценка за даден сътрудник или човек от екипа.

Доколко е значимо една компания да бъде обществено ангажирана и да поддържа планове за богатството на обществото? По какъв метод добротворчеството прибавя спомагателна стойност към триумфа на компанията?

От сериозна значимост е една компания да бъде обществено ангажирана и да поддържа планове за богатството на обществото. Всеки човек е част от обществото, което значи, че и самата компания е не по-малко част от него, по тази причина следва да се интересува от средата, която я заобикаля, подхождайки със съответната грижа. Това несъмнено, би трябвало да е в границите на рационалното. Подкрепата на планове за богатството на обществото не би трябвало да измества задачите и главния фокус на компанията, с цел да може тя да подсигурява дълготрайна обществена ангажираност, а не еднократ­на и епизодична такава.

***

Ключовите мениджъри

Богдана Вътева откровено има вяра, че човек в никакъв случай не реализира триумфите самичък и че голям принос за компанията имат хората с високи пълномощия, умения и отношение към цялостния развой. „ Това са личностите, които ме стимулират професионално всеки ден и способстват за персоналната ми цел да запазя и развия основаното досега. Те на процедура са част от фамилията и хората, които поддържат полезностите и морала, с които работим. Вероятно най-задаваният въпрос към фамилните компании е по какъв начин бизнесът да бъде предаден на идващото потомство. Лично за мен с изключение на безспорния принос и поддръжка от татко ми Кирил Вътев в този развой голяма роля има екипът, който онагледи всичко това, за което той се е борил в компанията. “

Галина Георгиева, основен счетоводител и административен шеф

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР