Богдана Желявска си направи отвод от делото за мръсния въздух

...
Богдана Желявска си направи отвод от делото за мръсния въздух
Коментари Харесай

Богдана Желявска също отказа да гледа делото за мръсния въздух в София

Богдана Желявска си направи отказ от делото за мръсния въздух в София. Тя е вторият арбитър, който се отхвърля от делото, като до отвода ѝ се стигна откакто той беше пожелан от организациите, завели груповия иск против Столична община.
Това оповестява " Правен свят ".
Исковата молба в Софийския градски съд (СГС) беше подадена в края на май от " Спаси София ", " За Земята - Достъп до правораздаване ", Асоциация " Диабет вид 2 ", Център за самостоятелен живот, юристите Димо Господинов, Христо Христев и Иван Велов.
Организациите са обединени под името " Група за чист въздух " и настояват, че в интервала 2015-2017 година общината не е подхванала никакви ограничения, с цел да се понижат фините прахови частици в София и градът е бил ръководен в продължение на две години без призната тактика за справяне с казуса.
Делото попадна при Желявска, откакто различен арбитър от Софийски градски съд - арбитър Богдана Желязкова, отхвърли да гледа делото, тъй като тя и фамилията ѝ са повредени от същия въздух и това слага под подозрение нейната безпристрастност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР