Богдан Кирилов става изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата,

...
Богдан Кирилов става изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата,
Коментари Харесай

Нов директор начело на Агенцията по лекарствата

Богдан Кирилов става изпълнителен шеф на Изпълнителната организация по медикаментите, считано от 17 август, оповестиха от Министерство на здравеопазването. От ноември 2017 година досега той е заместител изпълнителен шеф на ИАЛ. Богдан Кирилов е член на Управителния съвет на Европейската организация по медикаментите, а през 2016/2017 година е бил член и на Централна комисия по Eтика към Български фармацевтичен съюз.

Магистър-фармацевт Богдан Кирилов е приключил „ Фармация “ във Фармацевтичен факултет, Медицински университет - София. Придобива и компетентност „ Обществено здраве и здравен мениджмънт “ във Факултет по публично здраве, Медицински университет - София.

Досегашният изпълнителен шеф проф. Асена Стоименова напуща поста по персонални аргументи.

Проф. Стоименова ще бъде консултант на министъра на опазването на здравето в региона на лекарствената политика. Тя остава член на Управителния съвет на Европейската организация по медикаментите, член на CHMP (Комитет за лекарствените артикули в хуманната медицина), както и програмен координатор за СЗО в региона на достъпа до медикаменти и реимбурсиране на лекарствените артикули.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР