Богатството на Джеф Безос може да се стопи с над

...
Богатството на Джеф Безос може да се стопи с над
Коментари Харесай

Амазон се срива, Безос може да загуби над 15 млрд. долара

Богатството на Джеф Безос може да се стопи с над 15 милиарда $ през днешната търговия, откакто финансовите резултатите на Amazon.com разочароваха вложителите и провокираха стабилен спад с над 10% на акциите на водещата компания за електронна търговия при отварянето на Уолстрийт.

Акциите на компанията поевтиняват мощно, откакто късно нощес тя разгласи, че е излязла на загуба през първото тримесечие, като в това време означи най-слабо покачване на продажбите си от 2001 година насам.

Ако този първичен ценови спад се резервира, чистата стойност на благосъстоянието на Безос може да спадне до към 155 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на организация Блумбърг (Bloomberg Billionaires Index).

През предходната година благосъстоянието на Джеж Безос доближи пик от 210 мрд. $.

Още преди днешното поевтиняване на акциите на Amazon, Джеф Безос, който е най-богатият човек в света след Илон Мъск, към този момент беше четвъртият максимален губещ през тази година, като положението му се сви с 23 милиарда щатски $ към края на вчерашната търговия, съгласно Bloomberg Billionaires Index.

Неговата компания Amazon се бори с по-високите разноски за труд след прекалено наемане на личен състав по време на пандемията и със скока на инфлацията, която може да ограничи размера на продажбите.

В четвъртък вечерта компанията регистрира чиста загуба от 3,84 милиарда $ през първото тримесечие (загуби от 7,56 $ за акция) спрямо облага от 8,1 милиарда $ през същия интервал на предходната година.

Приходите (продажбите) на Amazon пък се покачиха с едвам 7,3% до 116,44 милиарда $, надвишавайки едва пазарните упованията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР