Богатството на Джак Ма намаля с около 3 млрд. долара

...
Богатството на Джак Ма намаля с около 3 млрд. долара
Коментари Харесай

Богатството на Джак Ма намаля с 3 млрд. долара, след като Китай блокира IPO-то на Ant Group

Богатството на Джак Ма понижа с към 3 милиарда $ през вчерашния ден, откакто акциите на колосът в онлайн търговията Aliababa поевиняха с 10% на фона на новината, че първичното обществено предложение (IPO) на финтех компанията Ant Group на тържищата в Шанхай и Хонконг ще бъде отсрочено, съобщи „ Бизнес Инсайдър “, базирайки се на данни на Bloomberg`s Billionaire Index.

Alibaba е притежател на 33% от Ant Group, до момента в който самият Ма има 4,2% от Alibaba, чиято пазарна капитализация е към 775,5 милиарда $

IPO-то на Ant, което трябваше да се състои тази седмица, се очакваше да бъде най-голямото в историята, като при двойния си дебют на тържищата в Хонконг и Шанхай компанията трябваше да събере към 34,5 милиарда $.

Първичното обществено предложение обаче бе блокирано от Китай единствено ден, откакто Ма и други двама ръководители на Аnt Grоuр бяха привикани за среща от регулаторите в страната. Според Ройтерс регулаторите са обяснили, че „ дoxoдoнocният бизнec c ĸpeдитиpaнe нa Аnt щe бъдe пoдлoжeн нa пo-cтpoг ĸoнтpoл oт cтpaнa нa пpaвитeлcтвoтo “.

Заради загубата от 3 милиарда $ благосъстоянието на Ма понижа до 58 милиарда $, което го слага на второ място в Китай съгласно показателя на милиардерите на Блумбърг. Първи е основният изпълнителен шеф на софтуерния колос Tencent Ма Хуатенг, прочут още като Пони Ма, като неговото благосъстояние се прави оценка на 59,4 милиарда долара
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР