Богатството на британските домакинства е нараснало с 900 милиарда паунда

...
Богатството на британските домакинства е нараснало с 900 милиарда паунда
Коментари Харесай

В разгара на пандемията хората в тази европейска страна са станали с $1,3 трилиона по-богати

Богатството на английските семейства е повишено с 900 милиарда паунда или с 1,3 трилиона $ по време на пандемията. И огромна част от тази сума е отишла при заможните фамилии на Острова, демонстрира проучване на Resolution Foundation.

Този резултат е доста над изчисленията на Bank of England за това какъв брой пари са акумулирали хората в страната по време на затварянето, когато магазините и заведенията бяха затворени, а пътуванията бяха спрени.

Изчисленията демонстрират, че английските семейства разполагат активи за приблизително 7800 паунда повече спрямо преди пандемията, макар че стопанската система влезе в най-тежката си криза от 3 десетилетия насам.
 Рафтовете по магазините във Англия остават празни поради дефицит на 100 000 тираджии
Рафтовете по магазините във Англия остават празни поради дефицит на 100 000 тираджии

От сектора желаят чиновници от Европа, само че държавното управление държи да се насочат към вътрешния пазар на труда

При 10-те % на най-богатите фамилии нарастването е най-значително - от най-малко 50 000 паунда. От друга страна най-бедните семейства са нараснали активите си със приблизително едвам 86 паунда, написа Bloomberg, базирайки се на проучването.

Бързо растящите цени на парцелите са донесли пик в благосъстоянието на притежателите на парцели за разлика от предходните четири рецесии за английската стопанска система, когато те поевтиняха със приблизително 22 на 100.
 Цените на жилищните парцели във Англия паднаха за първи път от месеци
Цените на жилищните парцели във Англия паднаха за първи път от месеци

Спадът е алегоричен -0,5% на месечна основа

" Не всички семейства са усетили този необикновен взрив на благосъстоянието ", показва Джак Лесли, който е старши икономист в Resolution Foundation.

" Най-бедните семейства са най-засегнати, защото доста от тях са изгубили повече пари, в сравнение с да са съумели да спестят. Също по този начин при пика на цените на парцелите за тях е по-малко евентуално да съумеят да се снабдят със личен дом ", изяснява още той.

Всъщност изчисленията демонстрират, че разликата сред най-заможните 10% във Англия и междинното домакинство там се е нараснала до 44 000 паунда. А тази сред междинният британец и най-бедните фамилии е повишена със 7000 паунда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР