Богатият финансист Джефри Епстайн, който е вписан в регистър с

...
Богатият финансист Джефри Епстайн, който е вписан в регистър с
Коментари Харесай

Арестуваха финансист в Ню Йорк, обвинен в трафик на хора за секс експлоатация

Богатият финансист Джефри Епстайн, който е вписан в указател с причинители на полови похищения, беше задържан довечера в Ню Йорк по обвинявания в трафик на хора за полова употреба, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки източници от органите на реда.

Епстайн е богат управител на хедж фондове, който в миналото беше другар с някогашния президент на Съединени американски щати Бил Клинтън, английският принц Андрю и настоящия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Снощи финансистът беше изпратен във федерален арест. Някои от обвиняванията против него датират от предходното десетилетие, предава Българска телеграфна агенция.

Очаква се Епстайн да се яви пред съда в Манхатън в понеделник.

Арестът беше осъществен след нов обзор на в миналото защитаваното в загадка съглашение, което финансистът подписа с прокуратурата. През 2008 година той се призна за отговорен пред съда във Флорида по обвинявания, че е подтиквал и доставял за проституция лица на възраст под 18 години. Споразумението постави завършек на следствие, което можеше да докара до пожизнен затвор за Епстайн.

Вместо това той беше наказан на 13 месеца затвор и трябваше да заплати компенсации на десетки от тогавашните си жертви. Освен това беше включен в указател на причинителите на полови похищения. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР