Богатите страни отварят обществата и ваксинират млади хора, които не

...
Богатите страни отварят обществата и ваксинират млади хора, които не
Коментари Харесай

СЗО отново призова богатите страни да дадат ваксини на по-бедните

Богатите страни отварят обществата и имунизират младежи, които не са изложени на огромен риск от COVID-19, до момента в който най-бедните страни нямат дози. Това обявиха от Световната здравна организация, пробвайки да изместят фокуса върху по-бедните стопански системи в света, които към момента се борят с набирането на дози за имунизация на популацията си.

Ситуацията в Африка, където новите инфекции и смъртни случаи скочиха с близо 40% спрямо предходната седмица, е „ толкоз рискова “, защото разновидността „ Делта “ се популяризира световно съгласно генералния шеф на СЗО, Тедрос Гебрейесус.

По време на конференция той подлага на критика страните за нежеланието им да споделят дози от препарат против коронавирусната зараза със страни с ниски приходи. Той съпостави казуса с рецесията с ХИВ/СПИН.

„ Това отношение би трябвало да остане в миналото… Просто ни дайте имунизациите “, сподели Гебрейесус, представен от „ Ройтерс “.

От месец февруари насам програмата COVAX за еднакъв достъп до ваксини, ръководена взаимно от алианса за имунизация на небогати страни GAVI и СЗО, е доставила над 90 млн. дози на 132 страни, само че срещна огромни проблеми с доставките, откакто Индия спря износа на ваксини.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР