Богатите страни не трябва да си запазват коронавирусна ваксина и

...
Богатите страни не трябва да си запазват коронавирусна ваксина и
Коментари Харесай

Папата: Богатите не могат да имат приоритет за ваксина, бедните се нуждаят от помощ

Богатите страни не би трябвало да си резервират коронавирусна ваксина и би трябвало да дават избавителни ограничения на компании ангажирани с опазването на околната среда , като оказват помощ на най-нуждаещите се и за " общото богатство ", сподели папа Франциск в сряда, представен от " Ройтерс ".

" Би било тъжно, в случай че на богатите се даде преимущество на имунизацията Covid-19. Ще бъде тъжно, в случай че имунизацията стане благосъстоятелност на тази или онази нация, в случай че не е универсална и за всички ", добави той.

Над 150 ваксини са в развой на разработка , над 20 са в развой на проби с хора и н яколко са в късен етап на тествания .

Франциск изясни, че ще е " скандално ", в случай че държавните управления провиснал парични средства, свързани с пандемията, единствено за определени браншове .

Критериите за фирмите , получаващи обществена помощ би трябвало да бъдат, в случай че " допринесат за включването на хора, които нормално са изключени (от обществото), за подкрепяне на най-нуждаещите се, за общото богатство и за грижата за околната среда ".

" Пандемията е рецесия и човек в никакъв случай не излиза от рецесия по този начин, както е бил преди. Или ставаме по-добри, или по-лоши. Трябва да продължим по-добри , с цел да се оправим със обществените несправедливости и утежняването на околната среда ".
 СЗО прикани за преустановяване на национализма с ваксини
СЗО прикани за преустановяване на национализма с ваксини

" Никой не е в сигурност, до момента в който всички не са в сигурност "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР