Богатите също плачат. Не, не съм човек, който запълва времето

...
Богатите също плачат. Не, не съм човек, който запълва времето
Коментари Харесай

Тестваме Rolls-Royce Black Badge Ghost на цена 985 000 лв.

Богатите също плачат. Не, не съм човек, който запълва времето си с мексикански сериали в ранния следобяд. Не изповядвам и шопската философия „ Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле ”. Още по-малко пък изпитвам завист на богаташите, за които е предопределен този автомобил. И няма защо, същите си имат огромни проблеми (ще ви кажа какви са в края), а пък аз имам шанса да си показва най-малко за няколко часа, че и аз съм от тези 1% от международното население, което дефинира с каква скорост ще се върти Земята.



Защо богатите са толкоз разнообразни от теб и мен? Имам шанса да схвана това на най-удачното място: зад кормилото на автомобил, на чийто челен похлупак стои гола скулптура с разперени благ крила. За благословия даже може да се сметне фактът, че изобщо имам шанса да зърна от близко Spirit of Ecstasy (но това не е първото ми свиждане с Rolls-Royce), а пък ключовете за този Black Babge Ghost в джоба ми за ден си е привилегия. Защото този автомобил ми отваря един микросвят към лукса, в който, няма да неистина, е прелестно да живееш.

Всичко тук се мери в човекочасове за ръчната му направа. Всичко: от „ Летящата Емили ”, през кожата, дървените приложения, мотора, „ звездния ” покрив, безусловно всичко, което в един елементарен автомобил се прави на поточна линия, в Гудууд го вършат ръчно. И се грижат специфичната порода бичета да се отглежда при такива условия, че комар да не ги тормози, с цел да няма и най-малък риск кожата в интериора да е унизена от гадните инсекти.

Такова е вниманието към детайла, че даже клони с маниакалност. Не знам кой различен ще предложи 44 000 цвята, от които да избираш, а в случай че пък клиентът пожелае да е като убития сив цвят на обичаната му Mаtchbox количка от детството, няма проблем, желанието му ще бъде изпълнено.

Или пък в случай че бизнесът ти е с коприна (разказва ми Франк Тимън, управител връзки на Rolls-Royce за региона) и пожелаеш целият кожен салон в автомобила ти да бъде сменен от копринен! Да, има и такива стремежи, и колкото и невероятно да наподобява за реализиране, желанието на този човек е било изпълнено и той е получил автомобил, който няма аналог в света.

Тези клиенти и марка са без аналог. Затова не се затруднявайте с екзистенциални въпроси за смисъла от толкоз безумно безценен автомобил. Ако ние, простосмъртните, не намираме подобен, то тези, за които се създават, не намират смисъл в живота, в случай че не си купят най-малко един RR.

Нещо повече, това са коли, които просто би трябвало да ги има, откакто има толкоз доста хора, които желаят да ги имат. През 2022 година те са били над 6000, у нас към началото на октомври на доклад в Министерство на вътрешните работи има 81 броя Rolls-Royce, марката, от която Кралят е имал 4 броя. За покупката на първия Елвис е получил 6% отстъпка от британците, споделя Франк.

Как наподобява един Rolls-Royce Ghost от специфичната серия Black Badge няма да изяснявам, сътрудника Борис Тепешанов го споделя в фотоси. Аз ще се опитам да опиша по какъв начин са усеща човек в подобен автомобил.

Чувства се не на мястото си. А избрах точно Ghost, тъй като от другите вероятни – Cullinan Inspired by Fashion и Phantom, този е най-нормален и като визия, и като склонност за шофиране. Но това не ми оказа помощ с това да изпитвам непрекъснато безпокойствие, тъй като идиоти по софийските улици бол. Все отново седнал съм в кола, чиято цена е 820 000 лв. БЕЗ Данък добавена стойност, т.е. съвсем милион с него.

Чувстваш се дребен до Phantom и Cullinan, само че и до Ghost малея при тези 5,5 м дължина (колкото Ford Transit L2H2) и 2,1 м широчина. Но все пак върви като BMW i7 xDrive60. И не, няма да върша съпоставения сред двете лимузини, не може и не трябва, сред тях няма общи неща. Ghost е на алуминиева пространствена рама, а за задвижването му се грижи нещо, което фанатиците на тематика екология анатемосват. Говоря за 6,75-литровия V12 мотор под плашещо дългия челен похлупак. В различен случай бих отделил съвсем цялото си внимание точно на това инженерно създание, само че в този момент единствено ще отбелязвам.

Целия материал може да прочетете на профилирания уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР