Богатите наистина правят нещата различно. И стават все по-богати. Например,

...
Богатите наистина правят нещата различно. И стават все по-богати. Например,
Коментари Харесай

4 неща, които богатите правят различно

Богатите в действителност вършат нещата друго. И стават все по-богати.

Например, междинният приход на най-богатия 1% от американците към този момент е над 1.1 милиона $. Те прибират 20% от всички пари в Щатите и тази цифра надминава предходните върхове, демонстрира проучване на Economic Policy Institute.

Но освен размерът на банковите сметки ги разграничава от останалите хора. Най-богатите имат някои привички, които, наподобява нямат общо с парите, само че са общи за множеството от заможните.

Четат постоянно, с цел да се самоусъвършенстват

9 от 10 от най-богатите споделят, че прекарват по най-малко 30 минути дневно в четене, с цел да научат нещо ново или да подобрят уменията си.

Перфектният образец е Бил Гейтс: той чете по 50 книги на година. И споделя, че макар че постоянно пътува и се срещна с забавни хора непрекъснато, " четенето към момента е главният метод, по който узнавам нови неща.

Упражняват се постоянно

Колкото по-заможен е един човек, толкоз по-вероятно е част от деня му да е отделена за извършения. 76% от най-богатите тичат или карат колело всеки ден. Ричард Брансън даже от дълго време триумфа си на упражненията: " Сериозно се колебая, че щях да съм толкоз сполучлив в кариерата си (и благополучен в персоналния си живот), в случай че не бях сложил толкоз огромен акцент на здравето ми и положителната форма ", написа той в блога си. " Започвам всеки собствен ден с извършения - дали ще е игра на тенис, колоездене, кайтсърф или нещо друго ".

Работят доста

Главният изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX Илън Мъск признава, че работи по до 100 часа на седмица. И не е единствено той: 3 от 4 от богатите работят по 58 часа седмично.

Спортни натури са

Марк Зукърбърг е бил звезда във фехтовката в гимназията, CEO на Bank of America Браян Мойнихан е играл ръгби, а Джон Стюарт - футбол.

Хората, които се оправят добре в кариерата си, са спортували интензивно в младежките си години, демонстрира проучване. И спортът ги е научил на качества като самонадеяност и водачество, които са им потребни и в работата.

Това важи с още по-голяма мощ за дамите: 94% от дамите, които заемат високи управнически позиции, са спортували интензивно, демонстрира изследване на Ernst and Young.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР