Богатата лятна програма и тази година ще изпълни с емоции

...
Богатата лятна програма и тази година ще изпълни с емоции
Коментари Харесай

4 фестивала, традиционни културни и спортни събития подготвя Община Видин през лятото

Богатата лятна стратегия и тази година ще извърши с страсти всекидневието на видинчани и ще притегли вниманието на туристите във Видин. Десетото издание на Съборa за достоверен фолклор „ Дунавски ритми “, който читалище „ Цвят “ провежда на 7 юли, събира самодейци от цялата Видинска област. Той ще премине под наслов “Фолклорната магия – памет за бъдещето “. Началото е в 9 часа, на откритата сцена при Художествената изложба в Крайдунавския парк.
За девети път Общината е хазаин на младежкия фестивал " The Bridge ". Той ще се организира от 15 до 22 юли. Участниците в него ще имат опция да се включат в 10 работилници по образни изкуства, музика и танци, като в границите на фестивала ще бъдат проведени 5 събития, а за край – празничен концерт.
В края на най-горещия месец ни чака фестивалът " Дунавски талази ". И в този момент той ще предложи синтез на разнообразни изкуства – музика, спектакъл, цирк, танци. Ще бъдат показани няколко атрактивни изложения, а последната вечер е отдадена на фолклора, с присъединяване на Антимовската духова музика, на професионални и самодейни сформира. Отново ще гостува Ангел Ангелов с „ Юнашкия тиган “.
На 3 август стартират Летните вечери на операта и балета „ Баба Вида “ - втори сезон. Зрителите ще могат да се насладят на операта „ Травиата “, оперетата „ Царицата на Чардаша “ и балета „ Спящата хубавица “. Спектаклите ще бъдат показани на открита сцена на площад „ Бдинци “. За най-малките ще има две безвъзмездни детски представления, които ще се играят в Крайдунавския парк. Фестивалът ще продължи до 6 август.
И този път крепостта „ Баба Вида “ ще е естественият фон за средновековния фестивал „ БъдинЪ “, който се провежда на 25 и 26 август. Събитието цели да насочи вниманието към забележителния исторически монумент, трансформирал се през вековете в знак на дунавския град. Шестото издание е с по-различен темперамент и по нетрадиционен метод, посредством въздушна акробатика, ще показа уникалността и хубостта на известната туристическа атракция.
Също през август ценителите на коли и на високите скорости ще имат опция да следят Втория Ретро церемониал и Националния мотосъбор.
На 25 август е формалното разкриване на обичайния Видински панаир, към който ползата от страна на производители и търговци продължава да пораства, а плануванаъа богата концертна стратегия ще изненада прелестно неговите гости.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР