Богата програма от културни събития, в която се включиха стотици

...
Богата програма от културни събития, в която се включиха стотици
Коментари Харесай

Стотици русенци се включиха в събитията по случай Празника на града

Богата стратегия от културни събития, в която се включиха стотици русенци, провежда Община Русе за Празника на града 6 май

По традиция в храма „ Свети Георги “ русенският митрополит Наум и свещеници отслужиха празнична литургия. Тя събра голям брой миряни, пристигнали да се помолят за здраве и благоденствие.

Денят на храбростта и Българската войска бе маркиран с гала по поднасяне на венци и цветя пред паметника на починалите в Сръбско-българската война на площад „ Батенберг “. Поздрав към русенци насочиха кметът Пенчо Милков, ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и регионалният шеф Анатоли Станев. Сред формалните посетители бяха националният представител Крум Зарков и админът на Община Гюргево Йонел Мускалу.

Една от атракциите в празничния ден бе обедният концерт „ Русе дирижира Операта “. В него всеки искащ от публиката се докосна до диригентската палка за малко, като дирижира музикален откъс от концертната стратегия, формирана от най-известни и обичани типичен произведения.

За русенските деца пък бе проведен безвъзмезден театър навън от Държавния куклен театър-Русе.

Денят ще продължи с живописната галерия на Роксандра Костова в Градската художествена изложба от 17 ч, а в 18 ч. ще бъде прожектиран филмът за русенската художничка Васка Баларева.

Любителите на изкуството ще могат да се насладят и на сборната галерия на Дружеството на художниците, която ще бъде открита тъкмо в 18 ч. на ул. „ Борисова “ 6.

Големият концерт „ Щурците на 55 “ стартира в 20 ч. на сцената пред Общината.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР