Богата програма бе подготвена и за втория ден от Американски

...
Богата програма бе подготвена и за втория ден от Американски
Коментари Харесай

Дискотека под звездите, кулинарно шоу, йога в парка и латино танци част от втория ден на Американски музикален фестивал в Благоевград 


Богата стратегия бе готова и за втория ден от Американски музикален фестивал. Тя продължи до късните часове на 10 септември, а кулминационната точка бе дискотека под звездите. Бяха обезпечени безвъзмездни занимания за деца, измежду които шах, работилница за сувенири, батут, кътове за литература. На място бяха ситуирани и шатри с ръчно направени произведения, щандове с храни и питиета.

В рамките на програмата, студенти от Американски университет в България показаха пред гостите на фестивала особено готова артистична стратегия. Беше извършена и баскетболна среща сред БК „ Евробаскет “ и тима по баскетбол на АУБ, която протече в кампуса на университета. Паралелно с това жителите и гостите на града, пристигнали в парк „ Македония “, имаха опция да станат очевидци на бейзболни демонстрации, направени от детския тим на „ БК „ Бизоните “. Активно присъединяване в програмата взеха и ШК „ Виктори “. Особено забавен щрих в програмата се оказа кулинарното шоу, показано от Елизабет Николова, финалист в „ Мастър началник “ и началник Александър Костадинов. Преди старта на дискотеката навън, имаше и латино танци, проведени от Елен Джампълска. Полезни йога техники в парка пък сподели инструкторът Надежда Мишева.

Първата вечер от фестивала също притегли стотици поданици и посетители на града. Началото беше сложено от кмета Илко Стоянов, посланикът на Съединени американски щати в България Н. Пр. Херо Мустафа и президентът на АУБ доктор Дейвид Еванс.
Тогава, на сцената се качиха „ Ол‘ старс бенд “, отпред с именитата джаз, блус и госпъл изпълнителка Джанис Харингтън, надареният български музикант от международна големина Венцислав Благоев, както и известните и одобрени актьори Невилиян Гемижев, Вернер Гюртлер, Дилън Вон, проф. Владимир Радулов, Михаил Иванов, Стефан Кожухаров.
Преди тях публиката беше подгрята от гениите от Музикална академия „ Престо “, джаз стандарти бяха изпълнени от обичаните музиканти от Биг Бенд – Благоевград.
В двата дни имаше готови доста изненади за най дребните, включително и от веригата Макдоналдс.
Фестивалът за всички генерации е първото сходно взаимно събитие на Американски университет и Община Благоевград.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР