Богата на съставки пица, изпечена във Франция, счупи световния рекорд

...
Богата на съставки пица, изпечена във Франция, счупи световния рекорд
Коментари Харесай

Как се прави пица с 1001 сирена

Богата на съставки пица, изпечена във Франция, счупи международния връх на Гинес за най-вече разновидности на сирене в една пица. Рекордното създание включва 940 френски сирена и 61 от други елементи на света. Пицата с 1001 сирена е приготвена от френските пицари Беноа Брюел и Фабиен Монтеланико.

За да реализират пикантното достижение, готвачите получават  помощ от производителя на сирене Софи Хатат Ричарт-Луна и известният YouTuber Florian OnAir. Те нарязват кубче от два грама от всяко сирене и го добавят отгоре към основата на пицата.

" Трябваше авансово да сготвим тестото за пица, с цел да предотвратим разкъсването му от тежестта на цялото това сирене ", изяснява Брюел пред върховете на Гинес.
 Pierchic Pizza, Дубай и какъв брой коства най-скъпата пица в света
Когато пицата е с шокиращо висока цена

Колко коства най-скъпата пица в света

Готвачите подреждат по-меките сирена върху по-твърдите и слагат форма за торта около могилата, с цел да останат дружно, до момента в който се готвят. След две минути формата за торта се маха и пицата се връща във фурната за 20 секунди, преди да се извади.

Брюел, който завоюва купата един път преди този момент, през 2020 година, когато употребява 254 разнообразни сирена, пътува из Франция в продължение на пет месеца в търсене на допълнителни видове сирена.

Много майстори даже му дават сиренето си гратис, откакто научават, че се пробва да сложи международен връх.
 Къде в Европа (но отвън Италия) вършат най-хубавата пица
Къде в Европа (но отвън Италия) вършат най-хубавата пица

Изборът на италианците

" Беше същинско достижение да бъдеш измежду производителите на сирене, както и да бъдеш във фермите, с цел да се срещнеш с производителите, които са толкоз буйни към специалността си ", споделя Брюел, който е в пицарския бизнес от 13 години.

Дръзкият готвач завоюва и върха за най-голямо ревю на сортове сирене, надминавайки предходния връх от 730, подложен през 2016 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР