Богата културно-музикална програма е подготвила Община Благоевград по повод 24

...
Богата културно-музикална програма е подготвила Община Благоевград по повод 24
Коментари Харесай

24 май в Благоевград! Концерти и изложби включени в богата програма за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност, както и празник на града

Богата културно-музикална стратегия е подготвила Община Благоевград във връзка 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета, на славянската словесност и празник на града.

Събитията стартират в 11.00 часа на открита сцена на площад „ Георги Измирлиев “ (подплощадното пространство), с церемониален концерт, в който ще вземат участие културни и просветителни институти от Благоевград.

Биг Бенд Благоевград, Камерна опера Благоевград, Ансамбъл „ Пирин “, танцови сформира, спортни клубове, възпитаници от разнообразни учебни заведения и детски градини ще показват богата стратегия, която ще приключи с общо осъществяване на песента на Димитър Янев „ Песен за Благоевград “.

В 12:30 часа е откриването на Обща художествена галерия в Градска художествена изложба - Благоевград. Традиционната експозиция тази година е с рекорден брой създатели – 47, които ще вземат участие в изложбата с над 100 творби. Ще бъдат връчени 3 награди – за живопис, графика и за повсеместен принос, както и обичайна премия на името на Христо Бараковски.

От 20:00 часа на открита сцена, още веднъж на подплощадното пространство на пл. „ Георги Измирлиев “ ще излязат Тоника Сухопътни войски. Любимците на генерации меломани ще изпълнят едни от златните шлагери в историята на българската музика, измежду които „ Приятели “, „ Един неразлъчен клас “, „ Сутрин рано, вечер късно “, „ Бургаски вечери “, „ Обич “, „ Здравей, по какъв начин си приятелю “ и още доста други неостаряващи песни.

В празничния 24 май Българска национална телевизия Благоевград афишира Ден на отворените порти с опция всеки искащ да прегледа студиата и апаратните.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР