Богата изложба с над 100 предмета, свързани с египетската история,

...
Богата изложба с над 100 предмета, свързани с египетската история,
Коментари Харесай

Гостуваща изложба с египетски артефакти откриха във Варна

Богата галерия с над 100 предмета, свързани с египетската история, показва пътуваща галерия във Варна.

Експозицията " Египетска приказка ", която включва репродукции на артефакти, както и колекционерски движимости, гостува в Двореца на културата и спорта до 4 август, съобщи кореспондент на Moreto.net.

На специфичната гала по откриването на изложбата участваха Посланикът на Египет Н. Пр. Халид Ибрахим Емара, създателят на Antika world Ахмед Наср, представители на Търговско-промишлена палата и на Търговско-индустриална камара, президенти на разнообразни асоциации, шефа на пристанище Варна, притежатели на най-големите туроператорски компании и доста други лица.

" Изложбата се базира повече върху познанието, а освен върху самите артефакти. Събитието е доста значимо за нашето пътешестване във всички балкански страни ", сподели Наср.

Подготовката на изложбата е лишила към година, показаха от Министерството на туризма в Египет.

Централно място в експозицията от 100 артефакта заема статуята на принц Рахутеп и Нефертити.

След Варна изложбата ще гостува в Бургас, а по-късно в Пловдив и София.

Изложбата може да бъде забелязана в морската столица от 24 юни до 4 август от 10:00 до 18:00 часа през делничните дни, а през уикенда от 10:00 до 19:00 часа. Повече информация за изложбата:.

В експозициите са включени следните тематики - “Култура ”, “Ежедневие ”, “Митове за Древен Египет ” и “Научно-изследователска активност в Древен Египет ”, “Живот след гибелта ” и други.

Всеки, избрал да прегледа изложбата, ще има опция да научи повече за най-важните интелектуални, литературни, научни и културни достижения на египтяните през вековете, както и да се допре до обичаите, традициите и културните практики на Египет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР