Богата и зрелищна програма за Празника на Севлиево. Една от

...
Богата и зрелищна програма за Празника на Севлиево. Една от
Коментари Харесай

Зрелищна програма за Празника на Севлиево: Гигантска баница с тиква и звездопад от любими актьори и певци

Богата и зрелищна стратегия за Празника на Севлиево. Една от атракциите е гигантска баница с тиква , оповестиха от Общината.

Рачков, Геро, Рафи, Владо от " Като две капки вода ", Андре Токев, носителят ИКАР доцент Петър Абаджиеви и още куп звезди ще вземат участие в едноседмичната празнична стратегия от 9 до 15 октомври във връзка Деня на града - Петковден. 

На същински звездопад от обичани артисти и артисти ще бъде хазаин Севлиево по време на 18-ото издание на Празника на тиквата и Севлиевския есенен панаир, който тази година ще се организира за 101-и път.

Празниците се провеждат от Община Севлиево с поддръжката на " Идеал Стандарт - Видима ", а кулминационната точка е в Деня на града - Петковден, когато севлиевци почитат своя небесен патрон и покровител.

Още от неделя - 8 октомври стартира записването за състезанието за сладко-тиквено прелъщение, а от понеделник тържествата набират скорост с “Тиквени, цветни мечти - занимателно ателие и галерия ” в АВК „ Дандолови къщи “ от 10:30 часа, богат сценичен плакат в НЧ „ Развитие - 1870 “ и галерия, отдадена на 20 година “Детски арт център “Видима ”. 

На 10 октомври, от 17:30 часа в централно предверие на Община Севлиево ще бъде показано творчеството на китаиста Петко Хинов , с което севлиевци ще почетат паметта му.

На 12 октомври, от 19:00 часа се открива най-пищното издание на Севлиевския есенен панаир - с концерт на Формация „ Илиев “, основана от дългогодишния музикант в „ Ку-ку Бенд “ Илия Илиев-професора, в чийто репертоар влизат най-обичаните и красиви фолклорни песни на България в модерни авторски аранжименти.

От 13 октомври празничната стратегия става натоварена. В 10:00 часа започва самодейността “Севлиево бяга ”, взаимна самодейност на Община Севлиево и Ротари клуб, а от 13:00 часа настъпва тиквено забавление в Ритейл парк-Севлиево, със специфичното присъединяване на Торино и Пашата. Ще има доста игри за дребни и огромни, музика, танци, награди - занимателна стратегия

В 18:00 часа в Централното предверие на Община Севлиево се открива изложбата „ Тиквени приказки от захар “ на български арт декоратори , събрани от международно известния шеф-декоратор Мария Озтюрк.

Празникът продължава на площад “Свобода ”, където в 19:00 часа ще има концерт на Рафи Бохосян, а от 20:30 часа на Панаирната сцена ще пее Емилия. Вечерта завършва с електронно празненство „ Sevlievo Open Air ” в парк “Черничките ”, със специфичното присъединяване на DJ  Mascota. Начало - 22:00 часа.

В дните от 13 до 15 октомври идва и носителят на фотографския ИКАР доцент Петър Абаджиев, който ще е специфичен посетител на Фо тографски срещи Севлиево 2023 - „ Истории в кадър… ”. Изложба с негови определени фотографии ще бъде открита на 14 октомври в 17:00 часа в Народното читалище „ Развитие-1870 ”. 

Деня на града - Петковден стартира с литургия, която ще бъде отслужена от 10:00 часа във всички храмове в чест на света Петка. Празничното забавление започва в 11:00 часа на площад “Свобода ” с тиквеното празненство на Димитър Рачков и Герасим Георгиев-Геро, в което ще се показват и детските градини от Общината.

Следват вкусни състезания и смайващи награди - за най-хубавите кулинарни майстори на тиквени специалитети и за земеделците, отгледали най-големите и най-дълги тикви тази година.

През всички фестивални дни ще има: Зона на занаятите, Тиквени кулинарни кътове, Тиквен бар и ателиета. 

Цялата стратегия вижте
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР