Богат, но не само финансово, а и със скъпи хора

...
Богат, но не само финансово, а и със скъпи хора
Коментари Харесай

След раздялата със Слави: Виктор Калев богат като крез СНИМК...

Богат, само че освен финансово, а и със скъпи хора към себе си, е комикът Виктор Калев. Актьорът провокира същински възторг в обществените мрежи, публикувайки фотография със своята майка Спаска. Комикът трогна почитателите си с самопризнание към своята родителка, която преди да се пенсионира е била измежду най-хубавите учителки по математика в Златоград. През годините съм благодарил на доста хора - и на тези, които не са заслужавали, забравяйки най-заслужилите. Днес благодаря на майка ми. Без мотив! “, написа Виктор.

След гибелта на татко му Нанко, който бил шеф в рудник, през 2010 година майката на артиста останала най-близкия му човек. Макар да е необикновено занимателен в скечовете и брилянтен в имитациите, комикът не крие, че поставя големи старания, с цел да прикрива страданието си. И до през днешния ден Виктор не можел да преодолее загубата му. Съкрушен от гибелта му, преди години Калев даже посетил столичен ясновидец, пред който излял тъгата си. Виктор се изповядал, че изпитва виновност за това, че не е бил настойчив пред баща си и не го е принудил да се оперира, с цел да избави живота му. През пролетта на 2010 година Нанко Калев ненадейно умрял от инфаркт.

Днес Виктор е най-голямата горделивост на родния Златоград, на който е почетен жител, само че се прибирал в родния си дом от дъжд на вятър. След раздялата си със Слави Трифонов, Калев направи биографичния си моноспектакъл „ Грамофонът “, с който заработва рекордни възнаграждения. Близки до артиста споделят, че той бил извънредно удобен и финансово добре насочен. Затова и не харчел непотребни пари. С първите си спестени пари комикът си купил личен дом в столицата, само че е признателен на родителите си, че дълги години са изплащали заем, с цел да построят 3-етажна къща, в която Виктор има един етаж.

„ Мен ме няма там, само че очаквам майка ми да ми отвори вратата. Моля се единствено за здравето на околните ми, роднините ми, приятелите ми... Искам да ги виждам по-дълго. Родителите ни си отиват един по един и популярност Богу, че ние не сме преди тях. Моят баща към този момент го няма и ми липсва, когато си отида в Златоград. Виждам единствено фотоси. С него си отиде детството ми, отидоха си неговите уроци, които съм получавал. Сърцето ми се счупи. Остана на половина цялостно. Но хората нали споделят, че с времето всичко се натаманява? Откакто той си отпътува, от този момент не мога да се разплача. Нищо не може да ме разплаче. Нищо не може да ме обиди, не може да ме натъжи толкоз, колкото това, че той си отпътува. Като че ли станах по-силен. Оттогава имам вяра, че Господ си прибира хората, когато би трябвало “, декларира прочувствено артистът.

Виктор се упреквал, че захласнат в работа, все не е намирал повече време за най-близките си хора. За да компенсира отсъствието си, в този момент комикът глезел майка си Спаска с екскурзии в чужбина. Пенсионерката изрично отказвала синът й да я подкрепя финансово, по тази причина Виктор я записвал на проведени пътешествия до разнообразни дестинации из Европа.

Само 2 месеца преди татко му да почине, Спаска и Нанко Калеви гостуваха в „ Шоуто на Слави Трифонов “. Родителите му описаха по какъв начин са се срещнали – на веселба с танци на рокендрол, валс, танго, румба, фокстрот и песни на Джони Холидей и Елвис Пресли. Любовната искра сред тях пламнала по време на танците. След една година се оженили. Тя била на 19, той – на 23 години. Сватбената им фотография още стояла над спалнята им.

Виктор се родил 6 години след брат си или 7 години след сватбата. Бил доста добродушно дете. Наследил артистичния си гений от баба си. Двамата имали доста мощна връзка и голямо доверие един към различен. Такова, че Виктор Калев получил разрешението й да се учи да подстригва на нея.

„ Исках да върша готини прически на съучениците си. И я подстригах като пънкарка - обръснах я в профил и откъм гърба. Известно време излизаше единствено със кърпа, благата. Малко чепата беше, само че се разбирахме отлично “, разказвал е Виктор. В учебно заведение събирал съучениците си, с цел да им пее и свири на китара. Имитирал учителите, а един път до момента в който се забавлявали, влезнала негова учителка и оттова нататък почнал да взе участие във всевъзможни учебни тържества, ходил даже на Детската асамблея „ Знаме на мира”.

За да не влезе в казармата, по гледище на родителите си, Виктор кандидатствал химия. Майка му и татко му не го подкрепяли да учи във ВИТИЗ. Още от 9-годишен Калев знаел, че един ден ще стане актьор и то прочут. Дори декларирал на родителите си, че няма смисъл цялостен живот да изплащат заема за къщата, която строят, защото ще живее в София. Те обаче били непреклонни, че актьорството не е за него. Притеснявали се, че артистите водят бохемски метод на живот и се женели по 4-5 пъти., писа Уикенд.

Още след първата седмица Виктор схванал, че химията въобще не е за него и решил да се прибира в Златоград. Майка му Спаска обаче му се скарала, защото с татко му почерпили целия град за студентството му. „ Абе, разбери финален съм, доста съм тъп!”, опонирал я Виктор, само че майка му упорствала, че един ден последните ще станат първи. След първия учебен срок Виктор напуснал университета, без да каже у дома. Имал три двойки и една тройка. За тройката помолил един професор по физика: „ Моля Ви, устоят ме наш`те. Не ми е комфортно, единствено двойки да имам!” Професорът склонил единствено при изискване, че Виктор ще обещае в никакъв случай повече да не учи тази дисциплинираност.

После Калев заявил у дома, че наесен ще опита единствено един път във ВИТИЗ и, в случай че не го одобряват, ще се върне да работи в Златоград. Наесен Виктор бил признат във всички специалности във ВИТИЗ и приключил с отличен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР