Богат на културни събития ще бъде Пловдив този уикенд. Ето

...
Богат на културни събития ще бъде Пловдив този уикенд. Ето
Коментари Харесай

Четири събития, които не трябва да пропускате през уикенда, ...

Богат на културни събития ще бъде Пловдив този уикенд. Ето какви развлечение предлага:

Пловдивско Певческо сдружение " Ангел Букорещлиев " ще означи Международния ден на етническата приемливост с концерт на площада до Джумая Джамия. Пловдивчани ще имат опцията да чуят песни, представящи фолклора на другите етноси. Събитието ще се организира на 26.11.2022г. (събота) от 11:00 часа. В програмата на концерта ще вземе присъединяване и Камерна певческа групировка " Слънчеви гласове ",  с диригент Илиян Тиганев. Репертоарът на състава включва обработени български песни от известни композитори. В концерта ще се включат младите гении - Мария Хубенова и Дария Танева.

Вход свободен!

Един от най-популярните, обичани и представителни сформира на арменска диаспора в Пловдив - Вокално-инструментален състав " Еребуни " празнува своя празник със специфичен концерт " 50 години креативен път ". Събитието е на 26 ноември 2022 година, събота, от 18:00 ч. в зала " Пловдив “ на Международен панаир Пловдив. За да  бъде почетен блестящо и празнично този изтъкнат празник ще се включат  солисти и гост-изпълнители от близо и надалеч. Сред тях са  Рафи Жамакордзян, Мери Мовсесян - Калудова, Илин Папазян, с присъединяване на танцова група " Йеразанк " и " Нърени " към ОАБС " Парекордзаган " - Пловдив.

Вход свободен!

За 14-ти път в Пловдив стартира обичайния фестивал „ Дефиле на младото вино “ . Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив канят пловдивчани и посетители на града на 25, 26 и 27 ноември в Стария град, с цел да опитат най-пивките млади виновност на България. Дегустацията на вино ще се реализира в 17 местоположения в Стария град: Галерия „ Джуркови “, Ресторант „ Филипополис “, Ресторант „ Граждански клуб “, Резиденция „ Тракат “, Къща „ Бирдас “, Музейна аптека „ Хипократ “, ГХГ - Експозиция „ Геирги Божилов – Слона “, Експозиция „ Златю Бояджиев “, Регионален етнографски музей, Балабанова къща, ГХГ - Експозиция Енчо Пиронков, Къща „ Георгиади “, Къща „ Никола Недкович “, Къщата „ Иван Черноземски ”, Къща на „ Георги Данчов - Зографина “, Ресторант „ Алафрангите “ и Резиденция „ Тракийски стан “. Дегустациите на 26 ноември са от 11:00 до 18:00 ч., на 27 ноември - от 11:00 до 17:00 ч.

Дегустацията на вино по време на фестивала се реализира с жетони.

МФ “ Дни на музиката в Балабановата къща ” кани на един паметен музикален уикенд на 26 и 27 ноември. В него ще вземат участие цигуларят Светлин Русев – един от най-изтъкнатите солисти на нашето време, квартет „ Филхармоника “, формиран от водачите на обособените групи в Софийска филхармония, именитият квинтет “Пилекадоне ” – притежател на премия „ Златна лира ” на СБМТД, надарените млади оперни артисти Стефани Кръстева – сопран и Емил Павлов – тенор и контрабасистът Деян Великов. Към тях ще се причислят харизматичните младежи Леа Дашкова и Ясен Кадиев, определени за функциите на Ромео и Жулиета след общонационален кастинг. В концерта на 26 ноември от 18.30 ч. в Епископската базилика ще прозвучат творби от Паганини, Пиацола и Милчо Левиев в осъществяване на Светлин Русев и квартет “Филхармоника ”. На 27 ноември от 18.30 ч. в Балабановата къща ще оживеят две от най-великите любовни истории за всички времена – на Ромео и Жулиета от великата покруса на Уилям Шекспир и на Тони и Мария от “Уестсайдска история ” на Ленард Бърнстейн. Вярна на своята дългогодишна задача за показване на млади оперни артисти на сцената на МФ “Дни на музиката в Балабановата къща ”, популярната оперна прима Красимира Стоянова приготвя артистите Стефани Кръстева и Емил Павлов особено за присъединяване им в музикалния театър “Ромео и Жулиета вечно ”.

Билети в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

Още за събитията в Пловдив и района може да откриете в най-хубавия културен гид - .
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР