Бог взима едно, дава друго! Това важеше с пълна сила

...
Бог взима едно, дава друго! Това важеше с пълна сила
Коментари Харесай

Куп неизвестни детайли от живота на ангелогласната Ваня Костова

Бог взима едно, дава друго! Това важеше с цялостна мощ за певицата Ваня Костова. Всички я назоваха ангелогласната, тъй като хубостта на вокала й кънтеше най-много в акапелното пеене. Бог й беше изсипал доста гений, само че животът  й беше тежък.

" Винаги съм разчитала единствено и само на себе си ", споделя в едно от интервютата си певицата. Ваня е родена в Димитровград, само че родителите й се разделят рано  и тя и майка й отпътуват да живеят в Родопите, в едно село. По думите на Ваня, двете били в ситуацията на небогати родственици - където ги одобряват, там живеят.

Майката на Ваня е шивачка. " Имам прелестни мемоари от Родопите, а по-късно, като ме одобриха в Английската гимназия, заживяхме в Бургас. Но детето на една шивачка не може да има старта на останалите. Започнах да пея по кръчмите още в 9-и клас ", споделя приживе огромната певица.

Заради това й понижават държанието, на три пъти я изключват и на три пъти я одобряват още веднъж. Последния път й оказва помощ нейна съученичка, чийто татко е властник.

" Тя му разказала за мене и той ме извика в кабинета си. Още си припомням диалога - пред мен се обади в дирекцията на гимназията и сподели: „ Ученичката Ваня Костова да се одобри още веднъж! ", а аз всичко чувах, тъй като тогава за първи път видях телефон, който беше като уредба, с високоговорител.

Майка ми я викаха да й се карат поради мен и да й кажат, че нищо няма да излезе от щерка й. А тя споделяше: „ Ваня ще е с музиката, тя ще стане певица ", редеше приживе тъжната си житейска история Ваня Костова.

Докато пее в кръчмите, Ваня се залюбва с музиканта Любен Михайлов, забременява от него, ражда се синът им Боян, само че двамата влюбени нямат късмет да останат дружно. По стичане на събитията, всеки от тях получава своя професионален късмет. Той - контракт за Норвегия, а тя - опция да пее в “Тоника Сухопътни войски ”, откакто е приключва Естрадния отдел в Музикалната академия в класа на Георги Кордов.

Така двамата се разделят и дълги години не поддържат съвсем никакви връзки. След години обаче Ваня и Любен съумяват да възстановят другарските си връзки един към различен.

Ваня постоянно е подчертавала с признателност, че е отгледала сина си Боян само благодарение на майка си, от която е наследила й любовта си към националната ария. " Без нея нямаше да мога да се оправя с нищо. Дори и учебно заведение да завърша. "

Певицата крие години наред от детето си, че татко му ги е изоставил, разкри самата тя преди време в телевизионното предаване " На кафе " пред Гала.

Вокалистката на „ Тоника Сухопътни войски ” не набирала кураж да каже истината, с цел да не пораства синът й с чувството, че има единствено един родител. Мотивирал я и личния й стрес от раздялата на нейните родителите. На  въпроси на Боян тя отговаряла по един и същи метод – че татко му е доста надарен музикант и работи в чужбина. Синът й схванал истината едвам когато станал възпитаник в седми клас и се срещнал с татко си за първи път.

Борба с рака

През 2009-а, в разцвета на певческата си кариера, Ваня Костова  получава следващия житейски удар - рак на гърдата. Бедата я връхлита в навечерието на 50-годишния й празник.

Години откакто преодоля заболяването, Ваня обществено разгласи, че ракът е изцяло лечим, в случай че е заловен в точния момент.

" За благополучие при мен се оказа доброкачествено образуванието и това, че се оперирах в точния момент, ми оказа помощ да запазя с изключение на всичко и духовното си равновесие. Затова горещо поучавам дамите с моя проблем - не чакайте, времето няма да помогне, а единствено ще утежни ситуацията. Съберете храброст, преглеждайте се постоянно, ракът е победим! ", даде този съвет Ваня.

Раздели и събирания с Тониките

Цяла България помни по какъв начин на концерт на " Фамилия Тоника " Ваня Костова разгласи от сцената, че напуща групата. Bcъщнocт нaпycĸa „ Toниĸa “ двa пъти. Πъpвo пpeз 1986 година, ĸoгaтo ce cĸapвa cъc cвoи ĸoлeги. Koмпoзитopът Cтeфaн Диoмoв oбaчe ycпявa дa oбeдини гpyпaтa в нaчaлoтo нa 90-тe гoдини, пpeди дa ce cтигнe дo нaпycĸaнeтo нa Baня пpeз 2001 година

Няма какво да крием - приживе певицата бе мощно обичана от публиката и мощно ненавиждана от някои свои сътрудници.

Преди три години синът на певицата описа в изявление, за какво майка му е напуснала „ Фамилия Тоника “, написа. Според Боян Михайлов сътрудниците на майка му от групата не са се чувствали удобно с нея на сцената и по тази причина напуснала. Не са приемали и са се дразнели от изявите й като основна солистка на " Тоника Сухопътни войски ", а по-сетне и във " Фамилия Тоника ".

" Тя е родена певица, да импровизира на сцената, нещо, за което е била подложена на критика от сътрудниците си. Но аз съм очевидец на това по какъв начин всеки един от изпълнителите в „ Тоника “ е импровизирал на сцената и то ослепително. Но в един миг й споделят, че не са съгласни тя да импровизира на сцената. И тогава майка ми си потегля. Един актьор, една пойна птица не би трябвало да живее в клетка “, описа синът на Ваня за напускането й на групата.

Според Боян майка му е претърпяла тежко раздялата с „ Тоника “, само че по-късно пък изпява доста красиви песни като солова изпълнителка.

През 90-те години обаче Ваня Костова претърпя щастливи мигове с възродената " Фамилия Тоника " на десетките благотворителни концерти из цялата страна.

През 2015 година, след изгладени връзки с сътрудниците си, Ваня Костова още веднъж се събра с „ Тоника-СВ “, с които вземат участие на бенефисния концерт на Стефан Диомов – „ Хайде дружно “. Следват доста участия и концерти с групата във Варна, Бургас, София, Плевен, Пловдив и други

Ангелогласната Ваня Костова изненада неприятно цяла България с неочаквания си полет Нагоре точно на Гергьовден, на 64 години.

Както описват нейни близки, поради две дискови хернии и проблеми с гръбнака изкарала седмица в болница в разгара на пандемията, а след това траяла на домашно лекуване. Така и не се подложила на интервенция, не била и имунизирана против ковид.

Припомняме, че по време на присъединяване си в предаването “ВИП Брадър ” Ваня Костова направи хипертонична рецесия поради високо кръвно налягане и се наложи да бъде изведена от шоуто, в което се забърка в куп препирни и кавги.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР