Бог токова възлюби света, че даде своя единороден син… Тези

...
Бог токова възлюби света, че даде своя единороден син… Тези
Коментари Харесай

„Думи на надежда“ за брака, който става семейство, чрез любовта

„ Бог токова възлюби света, че даде своя единороден син… Тези думи от евангелието на деятел Йоан демонстрират силата на Божията обич, само че тя, както и фамилията сав основите на Светите трудове.

Темата за любовта и брака избра за рубриката „ Думи на вяра “ по Дарик Югоизток на 14 февруари свещеник Живко Тончев.

„ Психолози са изследвали, че влюбването трае към две години, а след него идва любовта. Тя е на първо място избор, отговорност, честност, амнистия, опора във всички условия и най-много посвещение. Всеки брак стартира с този обет за неизменност в болест и здраве, беднотия и благосъстояние, до момента в който гибелта ни раздели. Има хората, които споделят, че това е единствено един автограф, макар че с един автограф ставаш притежател на неподвижен парцел, или с един автограф теглиш заем и така нататък Бракът е залегнал в Библията, а християнството е вяра на любовта. Докато едни са създавали и управлявали империи със мощ, с войни, послушание и принуждение, Христос сътвори свето царство със силата на любовта. В Божието слово се приказва доста за нея. Любовта към Бога и Божията обич към нас и тази сред хората “, споделя той и цитира един от най-популярните стихове за любовта от Първото обръщение на деятел Павел до коринтяните:

„ Ако приказвам с човешки и благ езици, а обич нямам, аз съм станал мед, която звънти, или кимвал, който дрънка. И в случай че имам пророческа заложба, зная всички секрети и всяко познание, и в случай че имам цялостна религия, тъй че и планини да реалокирам, а обич нямам, нищо не съм. И в случай че раздам целия си парцел за издръжка на сиромасите, и в случай че предам тялото си на изгаряне, а обич нямам, по никакъв начин не ме употребява. Любовта дълго търпи и е милостива, любовта не завижда, любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва дружно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща религия, на всичко се надява, всичко търпи. Любовта в никакъв случай не отпада; другите способности, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят, езици ли са, ще престанат; познание ли е, ще се приключи “.

За невидимата, само че здрава връзка - любовта, която събира и основава, чуйте повече в звуковия файл от свещеник Живко Тончев:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР