Бог не изпраща ли дъжд еднакво за всички? Също тъй

...
Бог не изпраща ли дъжд еднакво за всички? Също тъй
Коментари Харесай

Мария Габриел: Отдаваме почит на Светите братя Кирил и Методий за знанието като ценност и сила

„ Бог не изпраща ли дъжд еднообразно за всички? Също така слънцето не свети ли на всички? И не дишаме ли еднообразно всички въздух? “ Тези думи на Константин-Кирил Философ във Венеция преди 1155 години по време на фамозния Венециански дебат и през днешния ден носят най-европейското обръщение - обединени в многообразието. Днес с благодарност се прекланяме пред живота и делото на славянските първоучители – светите братя Кирил и Методий. Този ден е част от многовековната ни история на страна с дълбоки европейски корени, полезности и обичаи “.

Това съобщи българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова при откриването на интернационален конгрес, отдаден на българското културно завещание и филология „ България за изменящото се бъдеще на Европа “, в влиятелния университет Ка Фоскари – Венеция. Сред основателите на събитието е проф. Илияна Кръпова – началник на секция „ Изследвания върху Източна Европа “. Участие взе и ректорът на Университета Тициана Липиело, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова акцентира на три значими аспекта. На първо място, това е приносът на делото на Кирил и Методий за културното и езиково разнообразие на Европа. Те основават буквите, на които през днешния ден пишат и четат 300 милиона души. Това е третата писменост на Европейския съюз. Именно по тази причина папа Йоан Павел II афишира светите братя за настойници на Европа. Те са мост сред Изтока и Запада, съдействали за културното израстване на Стария континент. Комисар Габриел акцентира и значимостта на старобългарския език и старобългарската литература, посредством които се развива книжовната активност на Кирил и Методий и учениците им. „ Това е първата европейска литература, написана на приказваме език, обогатен и повдигнат в сан на литературен. Истинска съкровищница на българския език в неговото развиване “, означи българският еврокомисар. 



Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова изрази и своята благодарност към всички библиотеки, просветителни и културни институции,  допринасящи за запазване и разпространение на това езиково и културно благосъстояние. „ Нека съхраним знанието и го предадем на идващите генерации. Наш дълг е да разпространяваме делото на първоучителите дарили ни с буквите и то да бъде по-добре познато от всеки един европейски жител “, заключи българският еврокомисар.



По време на работното си посещаване Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова организира и полемика със студенти от департамента по филология и непознати езици в Ка Фоскари на тематика „ Младите хора и бъдещето на Европа – провокации и благоприятни условия “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР