Бог е в детайла“, настоя Ейби Уорбург. Пионерът в немския

...
Бог е в детайла“, настоя Ейби Уорбург. Пионерът в немския
Коментари Харесай

Заплетени пътеки — Ейби Уорбърг, индивидуалът, който дефинира силата на изображението

„ Бог е в детайла “, настоя Ейби Уорбург. Пионерът в немския историк на изкуството се бе отказал от Бога на своите предшественици в младостта си. Този академик учен от банкерска династия се разпознава като „ по кръв евреин, по сърце родом от Хамбург “, само че „ по дух флорентинец “.

Десетилетното потапяне на Варбург в най-малките елементи на ренесансовото изкуство поставя основите на революционен метод към образната история. Той стартира да вижда облиците и претекстовете като импулси, които, по думите на Ханс Хьонес, мигрират „ през времето и пространството “ със личен портативен товар от усеща и концепции. Всеки, който в този момент бърбори за цифрови „ мемета “ и „ икони “, черпи от работата на Варбург.

Измъчван от рецесии на психологичното здраве, този „ нежен човек с изкривена визия за себе си “ се бореше с вътрешни демони и непрекъснатата неустановеност което го люшкаше сред неудържимата убеденост и парализиращото подозрение. И въпреки всичко, както удостоверява прецизната, насочена към хрумвания биография на Хьонес „ За...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР