Боевете в Северодонецк и другаде в Източна Украйна стават по-тежки,

...
Боевете в Северодонецк и другаде в Източна Украйна стават по-тежки,
Коментари Харесай

Жестоки боеве в Северодонецк, руснаците атакуват от 3 посоки

Боевете в Северодонецк и другаде в Източна Украйна " стават по-тежки ", написа през днешния ден в " Телеграм " украинският губернатор на Луганската област Сергий Гайдай, съобщи ДПА, заяви Българска телеграфна агенция.

" Но нашите бойци удържат врага от три страни по едно и също време. Те защищават Северодонецк и не разрешават придвижване към Лисичанск ", добавя той. По думите му в Лисичанск, ситуиран против Северодонецк на отвъдния бряг на реката, има доста ранени. Вече седмици наред индустриалният град Северодонецк е във фокуса на войната. Ако отбраната му бъде сломена, това ще бъде огромна победа на съветските сили, която би им разчистила пътя да завладяват още територии в Донбас, означи ДПА.

В публикуван през днешния ден отчет на английското разузнаване се твърди, че руснаците към този момент управляват огромна част от Северодонецк. Градът е още по-изолиран, тъй като мостовете, които го свързват с неговия град близнак Лисичанск, са взривени. " Тактиката на Русия за военни дейности в градски условия, която разчита на тежка артилерия, е предизвикала доста огромни косвени жертви в града ", се споделя в днешната сводка на министерството на защитата в Лондон.

По данни на украинското държавно управление към 540-560 цивилни се намират в бомбоубежище в химическия цех " Азот " в Северодонецк. Според английското разузнаване по всяка възможност руснаците ще се съсредоточат върху " Азот ", а украинските сили ще могат да оцелеят подземен. Тази заран Москва предложи евакуация на цивилните от Северодонецк, само че не към територия под украински надзор, за което упорства Киев, а на окупирана от тях земя. Освен това съветската страна приканва бранителите на Северодонецк да се предадат, като дава обещание, че животът им ще бъде непокътнат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР