БОЕЦ внесе жалба във ВАС срещу решението на ЦИК да

...
БОЕЦ внесе жалба във ВАС срещу решението на ЦИК да
Коментари Харесай

БОЕЦ се обърна към съда за решение за Бойко Борисов

БОЕЦ внесе тъжба във Върховен административен съд против решението на ЦИК да заличи Бойко Борисов от кандидатските листи, с цел да угоди на желанието му да се откаже от депутатското си място, оповестяват от организацията на страницата си във Facebook.

" БОЕЦ внесе тъжба във Върховен административен съд против решението на ЦИК да заличи Бойко Борисов от кандидатските листи, с цел да угоди на желанието му да се откаже от депутатското си място.

Борисов направи същата незаконосъобразна стъпка, като Пеевски след евроизборите - изиска да бъде премахнат от листите, като претендент за народен представител, откакто са минали изборите и е консумирал правото си да се кандидатира! Той има право на това, само че пред органа, за който е определен. ЦИК има право единствено да разгласи определените, само че няма право да размества техният състав. В този случай, Борисов и всички останали имат право да се откажат от местата си в Народното събрание, пред Народното събрание и то откакто се закълнат, като депутати. Тогава обаче те би трябвало да изоставен заеманите от тях постове - министър председател, кмет, регионален шеф и тн. тъй като не могат да ги съвместяват откакто бъдат оповестени за определени. И тук лъсва истината! Борисов напуща Народното събрание не тъй като не му би трябвало имунитет, а тъй като му би трябвало имунитет! Неговият имунитет е във властта на премиера и ще стиска тази власт до край! Насила ще би трябвало да го вадим от джипката... БОЕЦ още веднъж реагираме против беззаконието и наглостта на ръководещата ни мафия внасяйки тъжба във Върховния административен съд против тези противоконституционни решения на ЦИК! В акцията участваха бойците Венелин Божилов, Илина Мутафчиева и Камен Добрев! ", пишат от БОЕЦ. Два дни по-рано ЦИК одобри молбата на премиера Бойко Борисов да бъде премахнат от листата на определените народни представители и в двата многомандатни региона, в които беше определен - в 25 МИР в София и в Пловдив град. Мотивът на ЦИК е, че заявките за отвод от мандат са постъпили, преди да бъде разгласен описът на определените депутати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР