БОЕЦ“ осъдиха Булгаргаз“ ЕАД за втори път заради отказ да

...
БОЕЦ“ осъдиха Булгаргаз“ ЕАД за втори път заради отказ да
Коментари Харесай

За втори път: „БОЕЦ“ осъди „Булгаргаз“ за преговорите с „Газпром“

„ БОЕЦ “ осъдиха „ Булгаргаз “ ЕАД за повторно поради отвод да изпълнят закона и да дават информация за договарянията с „ Газпром “ , и за други снабдители на газ през предходната година, оповестиха от сдружението. Те са внесли Заявление по ЗДОИ до „ Булгаргаз “, само че не им е била предоставиха желаната информация.

Тогава от „ БОЕЦ “ са внесли тъжба до Административния съд против безмълвния отвод на „ Булгаргаз ” ЕАД. Впоследствие от компанията изпратили отговор по бързата процедура, само че още веднъж без желаната информация.

От „ БОЕЦ “ показват, че са отишли на среща в постройката на „ Булгаргаз “, само че са били посрещнати с експанзия . След произнасянето на съда „ БОЕЦ “ са извадили изпълнителен лист против компанията и са запорирали сметките на сдружението . От сдружението показват:

„ “Булгаргаз “ и други сходни държавни сдружения, които оперират с милиарди публични средства и постоянно се явяват проводници на кремълските ползи и ръководещата ни мафия, през годините се трансфораха в самобитни замъци, обгърнати в мрак и неяснота и отказваха да извършват закона и да дават социална информация, отричайки да са задължени по ЗДОИ субекти. Сега имаме значим казус, който дава опция за осветляване на тяхната активност и действителен цивилен надзор. В съответния случай БОЕЦ желаеме да внесем бистрота за активността на „ Булгаргаз “ по тематиката за договарянията с „ Газпром “, както и с получената информация да разкрием възможни закононарушения и корупционни схеми. “

Припомняме ви, че преди дни от сдружението се опита да внесе в Народното събрание 10 000 подписа за импийчмънт на президента Румен Радев . Те подчертаха:

„ Действанията на ГЕРБ и Борисов, които построиха турски поток на Путин са разбираеми, само че бездействието на ПП-ДБ е позорно и срамно. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР