БОЕЦ изпрати сигнал до европейските институции за един от скандалните

...
БОЕЦ изпрати сигнал до европейските институции за един от скандалните
Коментари Харесай

БОЕЦ даде Борисов на Европейската прокуратура за записа с Къщи за тъщи и още четири случая

БОЕЦ изпрати сигнал до европейските институции за един от скандалните записи на някогашния министър председател Бойко Борисов.

В него водачът на ГЕРБ насочва обидни думи към някогашния ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева, а в звуковия файл се чуват няколко фрази от по този начин наречената спекулация " Къщи за тъщи ".

Сингалът е изпратен до Урсула Фон дер Лайен, комисаря по правораздаване към Европейски Съюз, комисаря по вътрешните работи на Съюза, ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши и до всички членове на Европейската комисия.

БОЕЦ изпраща до тези институции материали по сигналите за „ Турски поток “, Къщата в Барселона, ДДСгейт и 16-те милиарда източено Данък добавена стойност и видеото на министър Танева, в което приканва зеленчукопроизводителите да крият от Брюксел информацията за злоупотреби с евросредства.

Прилагаме текста на сигнала:

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

ГОСПОЖА УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН

ДО

КОМИСАРЯ Пожарна охрана ПРАВОСЪДИЕ

ГОСПОДИН ДИДИЕ РЕЙНДЕРС

ДО

КОМИСАРЯ Пожарна охрана ВЪТРЕШНИ РАБОТИ

ГОСПОЖА ИЛВА ЙОХАНСОН

ДО

ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

ДО

РЪКОВОДИТЕЛЯ НА ПРОКУРАТУРАТА НА ЕРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

ГОСПОЖА ЛАУРА КЬОВЕШИ

ПРИЛОЖЕНИЕ

КЪМ СИГНАЛИ НА БОЕЦ ОТ 26.03.2019г. И 08.06.2020г.

От Сдружение Гражданско придвижване „ БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ “ с ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с „ Панония “, блок 4, вход „ З “, ап. 157, представлявано от Георги Борисов Георгиев, ръководител на УС, e-mail:

Като неправителствена организация с активност в социална изгода и в качеството ни на представители на гражданското общество в България, Групово дело „ БОЕЦ” представяме на вашето внимание аудиозапис съдържащ спомагателна информация за измами със средства на Европейският, като приложение към подадени от нас сигнали от 26.03.2019г. и 08.06.2020г.

На 12.06.2020г. в YouTube и в аудиоплатформата SoundCloud беше оповестен 7-минутен запис, публикуван от българските медии съдържащ телефонен диалог на Бойко Методиев Борисов, министър председател на Република България.

Записът, с изключение на цинични изрази и оценки за ръководителят на българският Парламент, госпожа Цвета Караянчева, съдържа и изявления на Бойко Борисов касаещи инспекциите на „ Къщи за гости”, които той твърди, че е разпоредил на Министерство на вътрешните работи да извърши след разкритията на уеб страницата „ Биволъ” за големи злоупотреби с европейски средства при тяхното създаване. Борисов декларира, че е предизвестил някогашният зам.-министър на стопанската система Александър Манолев, махленски от следствие на Биволъ, че употребява като персонална резиденция подобен обект. От думите на Борисов излиза наяве, че разпоредените инспекции и дейностите на институциите нямат за цел определяне на осъществените злоупотреби и нарушавания и известяван на европейските институции за тях, а се цели почистване на сметки, като посредством тези инспекции бъде компрометирана някогашната журналистка и сегашен евродепутат Елена Йончева, чиито родственици също са взели участие в планове финансирани с европейски средства за създаване на къщи за посетители.

Това удостоверява поръчковият и изборен темперамент на дейностите на българските институции и устрема им да укрият от Брюксел действителните данни за осъществените злоупотреби, а дейностите на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи се свеждат до репресии им почистване на сметки. Подобни са дейностите и думите на министър Десислава Танева, огласени в различен видеозапис, в който тя приканва земеделските производители да не дават публичност и да прикриват осъществените инспекции и откритите злоупотреби с европейски средства по схемата за директни заплащания „ Обвързана подкрепа”. Целта е, по нейните думи „ да не се хвалим пред Брюксел какви измамници сме, с цел да не ни спрат парите”. За този проблем БОЕЦ към този момент сезирахме Европейска комисия и Европейската прокуратура със сигнал от 08.06.2020г.

Въпросният аудиозапис съдържа и изявления на Бойко Борисов касаещи диалози сред него и министър председатели на европейски страни, показани извънредно цинично. Борисов споделя и по какъв начин в наличието на финансовият министър Владислав Горанов, основният прокурор Сотир Цацаров и зам. основният прокурор и сегашен основен прокурор Иван Гешев, е провел тези диалози. Чува се ясно и по какъв начин Борисов споделя, за поръчани от него репресии и инспекции на самостоятелни държавни институции ориентирани по отношение на частна компания и нейният притежател, който не се е съобразил с него. Точните му думи са: „ Иначе раздуйте това, че вкарах това КФН по „ Еврохолд “ на тоя да му размажа физиономията, че не се преценява с мене. Това е доста значимо “.

БОЕЦ прилагаме линк към обява на ‘Свободна Европа” с разбор на думите на Бойко Борисов:

Прилагаме и линк съдържащ самият видеозапис и стенограма на думите на Борисов:

БОЕЦ сезираме Европейската комисия прилагайте тези спомагателни доказателства за корист с европейски средства и дейности на българските институции и министър председател имащи за цел прикриване на действителните нарушавания и реплика на дейности, а действително те са за разпра и почистване на сметки с политически съперници и неуместни за ръководещите лица.

Във връзка с пълномощията на новосъздадената Европейска прокуратура в чиито сектор е точно следствие на сигнали за злоупотреби с европейски средства, БОЕЦ сезираме и госпожа Лаура Кьовеши за проблема, като представяме тези спомагателни доказателства към подадените от нас горепосочени сигнали и пожелаваме от Европейската прокуратура да разпореди осъществяването на самостоятелна експертиза на показаният аудиозапис за неговата достоверност и наличие и извърши инспекция на всички показани в сигналите ни данни и обстоятелства за източване на европейските фондове.

Заявяваме своята подготвеност да представим и спомагателна информация и удостоверяваме желанието ни за срещи с Европейската комисия и госпожа Кьовеши.

15.06.2020г. Георги Георгиев – ръководител на УС на Групово дело „ БОЕЦ “

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР