Боен клуб е от филмите, които всеки трябва да гледа

...
Боен клуб е от филмите, които всеки трябва да гледа
Коментари Харесай

Филмови класики, които имат различен финал в Китай

" Боен клуб " е от филмите, които всеки би трябвало да гледа и неслучайно са оповестени за кино класики. Но знаете ли, че в Китай филмът има напълно друг край?

Нормално, ще си кажете евентуално. Все отново приказваме за тоталитарна страна. И ще сте прави. В Китай " Боен клуб " не приключва със сцената, в която се взривяват небостъргачи. Всъщност там гърмежи въобще няма. В края на китайската версия управляващите идват в точния момент, с цел да спрат Тайлър. Полицията е схванала неговия проект, арестуват го, а героят получава психиатрична помощ. И остава в болница до 2012 г, написа каналът във vbox7.
                 

Как се случва всичко това? Ами, доста е просто - с надпис в края на кино лентата.
 

— Aaron Stewart-Ahn (@somebadideas)
Това надалеч не е първата история за цензуриран филм в Китай. В " Бохемска рапсодия " , да вземем за пример, на никое място не излиза наяве каква е половата ориентировка на Фреди Меркюри, нито пък, че е болен от СПИН. В " Игра на тронове " пък няма нито принуждение, нито полови подиуми, а някои китайски киномани разказват кино лентата като " документален филм за средновековна Европа ".
                 

" Цар на войната " пък е с 30 мин. по-кратък в Китай. Завършва също с надпис, който изяснява, че Юрий, трафикантът на оръжия, изигран от Никълъс Кейдж, прави цялостни признания за всички свои закононарушения и е изправен пред съда. Съдът взема решение, че той ще прекара живота си зад решетките. Ако сте не запомнили - в истинския филм Юрий е освободен.
                 

" Междузвездни войни " също завършва прибързано. Става въпрос за епизод " Нова вяра ". В истинския филм бунтовниците унищожават Звездата на гибелта. Не и в Китай. Там се появява надпис посред нищото, който изяснява, че полицията е разкрила целия проект на бунтовниците и " терористичната офанзива " не се е случила. Така Дарт Вейдър става положителният, а Люк и компания са изпратени на психиатрично лекуване.

Нищо по-добро не чака Нео, Тринити и компания в китайската версия на първия филм от " Матрицата " . След сцената, в която Нео се изправя против сътрудник Смит и Смит сякаш го убива, следва... надпис. Той ни споделя, че сътрудниците бързо са арестували всички, забъркани в историята. Морфей пък изпял всичко на сътрудниците и всички се върнали щастливи в Матрицата. Съвсем съществено!
                 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР