Боен арсенал, достатъчен да въоръжи до зъби цяло село, е

...
Боен арсенал, достатъчен да въоръжи до зъби цяло село, е
Коментари Харесай

Въоръжен до зъби с незаконни оръжия спипаха край Пловдив, затворът му се размина

Боен боеприпас, задоволителен да въоръжи до зъби цяло село, е открит в дома на сопотненец. Акцията се провела при започване на предходната година, като в началото казусът бил стихотворец от спецпрокуратурата, а преди броени дни мъжът се изправи пред Карловския съд. Униформените се натъкали на към автомат, 8 картечни револвера, няколко пушки и револвери, до момента в който претърсвали двата адреса на мъжа. Общият брой на оръжията наброявал 40, а арестуваният се бил запасил и със солидно количество муниции - над 1000 патрона от разнообразни типове.

Сред " находките " бил и газов револвер, чиято цев била преправена по този начин, че да стреля с бойни патрони. За част от арсенала си жителят на подбалканския град имал позволение, излиза наяве от протокола на правосъдното съвещание. Всички оръжия обаче ще бъдат отнети в интерес на страната. Някои от боеприпасите - патрони, гилзи и елементи от структури на револвери, конфискувани по време на акцията, ще бъдат върнати на подсъдимия.

Спрямо мъжа е била наложена мярка за неотклонение " домакински арест ", която по-късно била променена в " парична гарация " от 5 000 лева Пред Темида той признал виновността си и съумял да подписа договорка с прокуратурата. Съгласно съглашението, той ще изтърпи наказване 3 години отнемане от независимост, което ще бъде отсрочено с 4-годишен изпитателен период. Това значи, че мъжът ще би трябвало да се въздържа от закононарушения, за които може да бъде осъден със затвор, през идващите 4 години - в противоположен случай ще излежи и отсрочената присъда. От решението излиза наяве, че прокуратурата е похарчила 16 352,61 лева за балистични, ДНК и дактилоскопни експертизи - сума, която подсъдимият ще би трябвало да възвърне.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР