Boeing ще инвестира още 450 млн. долара в Wisk, за

...
Boeing ще инвестира още 450 млн. долара в Wisk, за
Коментари Харесай

Boeing инвестира още 450 млн. долара във фирма за летящи таксита

Boeing ще влага още 450 млн. $ в Wisk, с цел да поддържа развиването на бъдещите безпилотни летящи таксита, оповестиха от американския авиокосмически колос през днешния ден.

Базираната в Калифорния компания Wisk, благосъстоятелност на Boeing и Kittyhawk, е един от десетките производители на електрически транспортни средства за отвесно политане и кацане (eVTOL), само че се разграничава с фокуса си върху самостоятелните полети. Kittyhawk е компания, основана от съоснователя на Гугъл Лари Пейдж.

„ Нашето мнение е, че това е огромното стратегическо преимущество на Wisk, отивайки напряко към самостоятелен аероплан, изграждайки тези правила на всяко равнище на планиране и развиване “, сподели за „ Ройтерс “ основният стратегически шеф на Boeing, Марк Алън.

Решението за прескачане на поколението от пилотирани самолети eVTOL, разработвани от самостоятелни стартъпи и някои авиокосмически групи, води до по-късно въвеждане в употреба от целевата 2024 година, планувана от множеството съперници.

Boeing отхвърли да даде дата за шестото потомство пътническо транспортно средство Wisk, само че източници от промишлеността оповестяват, че концепцията е да го показа за узаконяване към 2028 година.

Boeing съобщи, че това ще е първото самостоятелно транспортно средство за транспорт на пасажери, сертифицирано в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР