Boeing разкри нов проблем с модела 737 Max, което увеличава

...
Boeing разкри нов проблем с модела 737 Max, което увеличава
Коментари Харесай

Нов проблем може да забави пускането на 737 Max

Boeing разкри нов проблем с модела 737 Max, което усилва опцията за ново закъснение на завръщането му във въздуха, предават международните медии.

Новият проблем, пред който закъсалата компания се изправя, е обвързван с полетния компютър. Проблемът може да се появи, когато той бъде включен. Софтуерът би трябвало да ревизира дали цялата система работи изправно и в случай че засече проблем, да изпрати известие с неточност. Но се оказва, че той не работи вярно.

Boeing заяви, че се надява поправи следващия проблем, както и още най-малко два други, за които е схванала, относително бързо, тъй че да не бави стартирането на 737 Max във въздуха. Към момента множеството огромни самолетни компании се надяват, че моделът още веднъж може да полети през юни т.г., въпреки че някои наблюдаващи считат този период за прекомерно оптимистичен.

Проблемът с полетния компютър е бил открит при късните стадии на разработка на нов софтуерен пакет. В известието се акцентира, че той няма общо с двете съдбовни произшествия, при които починаха 346 души. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР